Territori Cultura

Festival MOT

Foto: 

Cedida
Imatge de l'anterior edició del Festival MOT

La literatura i la ruralitat, protagonistes del Festival MOT

La vuitena edició del festival tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de març a Olot i 24, 25 i 26 de març a Girona
Surtdecasa
,
22/02/2022
Llibres
La vuitena edició del Festival de Literatura MOT omplirà Olot i Girona de converses al voltant de la literatura i la ruralitat durant el mes de març: sota el lema 'Al camp'. Al MOT 2022 es vol parlar sobre de quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural. A través de la diversitat de mirades, des de dins i des de fora del món rural, el MOT mostrarà aquest any com, també a través de la literatura, la ruralitat reclama una presència i esdevé necessària en un món que cal reaprendre a habitar. El disseny del programa ha estat elaborat per les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera.
A través de la diversitat de mirades, des de dins i des de fora del món rural, el MOT mostrarà aquest any com, també a través de la literatura, la ruralitat reclama una presència i esdevé necessària en un món que cal reaprendre a habitar

La feina prèvia de les comissàries ha estat la tria dels més de 40 autors i autores que participaran en el festival. En aquest sentit, Vernet afirma que la tria "s’ha realitzat més enllà de l’enfocament literari", ja que els hi interessava convocar a una sèrie de veus tenint en compte el vincle que tenen amb el món rural. Així doncs, al MOT 2022 hi participaran cinc autors internacionals: Selva Almada, Elicura Chihuailaf, Paolo Cognetti, Fernanda Melchor i, telemàticament, Yan Lianke. De l’àmbit estatal seran al Mot Miren Amuriza, Xuan Bello, María Sánchez i Olga Novo que hi participarà virtualment. En l’àmbit català es comptarà amb la presència de Jordi Arnan, Anna Ballbona, Eva Baltasar, Carles Belda, Núria Bendicho, Pep Coll, Pep Divins, Raül Garrigasait, Carlota Gurt, Teresa Ibars, Miquel Martín, Gabi Martínez, Ramon Mas, Joan Francesc Mira, Maica Rafecas, Llucia Ramis, Toni Sala, Francesc Serés, Joan Todó, Adolf Beltran, Jordina Biosca, Mita Casacuberta, Rosa Cerarols, Anna Guitart, David Guzman, Brenda Navarro, Joan Nogué, Manel Ollé, Toni Orensanz, Ricard Planas, Montserrat Serra, Txalo Toloza-Fernández, Eva Vàzquez i Àgueda Vitòria.

El festival començarà a Olot el 17, 18 i 19 de març i seguirà a Girona els dies 24, 25 i 26 de març. Les converses seran en format presencial i gratuïtes. Per assistir-hi de forma presencial cal agafar entrada al web del MOT. També es podran seguir en directe per internet a través del canal Youtube del festival. A Olot les converses seran a la sala El Torín i a Girona a la Biblioteca Carles Rahola. A part de les tradicionals converses s’ha organitzat el Ver-MOT, que es tracta de l’activitat més distesa del festival en què diversos autors conversen al voltant d’un vermut a l’aire lliure. Mentre que a Olot es tornarà a fer a la plaça de Braus i a Girona, com cada any se celebra a un barri diferent, aquest 2022 tindrà lloc al safareig públic de Santa Eugènia. A Girona, a més, es complementarà amb una ruta literària i un tast de poesia cantada gràcies a la col·laboració del Centre Cívic Santa Eugènia, l’Associació Nit de Poetes, l’Associació Hortes de Santa Eugènia i la Biblioteca Salvador Allende. Un dels objectius del MOT és mantenir el festival durant l’any. D’aquesta manera sorgeixen, sota el nom de +MOT, les activitats complementàries que organitzen entitats i associacions de les dues ciutats en relació amb el tema d’enguany. Entre els mesos de febrer i abril de 2022 s’han programat una vintena d’activitats que inclouen xerrades, exposicions o tallers i que reflexionen sobre la relació entre literatura i ruralitat. Dins les activitats +MOT d’aquesta edició es destaca la proposta Camins del MOT. Es tracta de dues rutes literàries pels Aiguamolls de l’Empordà i per Llofriu que ens aproparan als paisatges de Maria Àngels Anglada i de Josep Pla. Camins del Mot estan organitzats per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i per la Fundació Josep Pla.

  • imatge de control 1per1

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar