Mas El Mariner de Sant Pau

Foto: 

Cedida
Mas El Mariner de Sant Pau

Els 5 imperdibles de Setmana Santa a la demarcació de Girona

Mercats, natura, exposicions i gastronomia per aprofitar els dies de vacances
Surtdecasa Girona
,
02/04/2019
Entorn
Itineraris a la natura i rutes urbanes per conèixer de prop el patrimoni. Menjars i beures, i festivals especials prop del mar. Us hem preparat algunes idees per aquests dies a la demarcació de Girona.

1. Art i patrimoni a Girona
Aquesta és una proposta urbana que mescla l'art amb el patrimoni a Girona. Dos itineraris artístics i vitals es troben en una instal·lació on el temps i l'espai es creuen i rebreguen fins arribar a confluir en el dia de l'Art. La peça està inserida dins del fragment de la font d'un claustre tardo romànic del s. XIII de pedra calcària nummulítica, que va estar muntada durant bona part del segle XX a l'exterior del convent de Sant Domènec, de Girona. La instal·lació és obra de Mònica Campdepadrós i Rosa Pascual.
Més informació

2. Una mirada crítica a l'actualitat
Un art encara poc valorat però d'una complexitat riquíssima i que, en aquesta ocasió, ofereix una panoràmica a alguns dels temes que més ens preocupen. L'exposició 'La mirada crítica' és una mostra que recull el treball de quatre ninotaires catalans: Joan Antoni Poch, Jordi Juncosa, Paco Santero i Jordi Magrià. L'exposició presenta una selecció de dibuixos amb un fort component de crítica social i amb l'actualitat més recent com a tema. Sobretot s’hi podran veure vinyetes dedicades al procés i al judici als presos independentistes, però també a la tragèdia migratòria que segueix segant vides al Mediterrani, les desigualtats socials i de gènere, la MAT i molts altres temes d’actualitat.
Més informació

Formatges

  • imatge de control 1per1

3. Fira formatgera
Al cor de la vall de Ribes de Freser, se celebra aquests dies una fira formatgera. Una mostra artesana on els assistents podran gaudir de tastets de formatge del territori o les moltes activitats per als més petits de casa. Si sou aficionats a l'alta cuina també podeu intentar aconseguir taula en algun dels restaurants amb estrella de la demarcació per veure com els i les xefs resignifiquen la gastronomia autòctona.
Més informació

4. Festival Forest Markt
Una de les propostes que ens vénen més de gust tindrà lloc a Camprodon. És el Forest Markt, un punt de trobada social i multidisciplinari, amb activitats per a tothom. Un indret que incorpora una selecció de petits emprenedors que exposen els seus productes, a més de propostes gastronòmiques per a tots els gustos o música en directe. Tot plegat, en un entorn natural incomparable com es pot veure a la fotografia que encapçala aquest article.
Més informació

5. Projeccions sobre les muralles de Tossa de Mar
I si sou més de mar, aquest espectacle que s'anomena 'Tossa fontdellum' inclou projeccions sobre les muralles des de la Platja Gran fent servir les tècniques del mapping i els efectes de llum i so que combinarà la història del municipi amb apartats temàtics relacionats amb esdeveniments històrics, com la pirateria, el mar, la pesca o els indians. El projecte es basa en la llegenda local d''El llibre de Tossa' de Josep de Palau, i mostrarà la formació de la vila i la seva història donant pas a diferents temàtiques cada cap de setmana de projecció, narrant en veu en off la formació del paisatge, els primers poblats i la construcció de les muralles.
Més informació

A

També et pot interessar