Màrius Serra

Foto: 

Cedida
Dani Alegret i Màrius Serra

“La residència artística ha estat una experiència compartida i la recomanarem a altres artistes"

L’escriptor i el músic d’Els Amics de les Arts han estat a Móra d’Ebre per gestar una nova creació que s’estrenarà a Litterarum 2017
Surtdecasa Ebre
,
13/03/2017
Llibres
L’escriptor Màrius Serra i el músic d’Els Amics de les Arts, Dani Alegret, han viscut un cap de setmana intens a Móra d’Ebre per gestar una nova creació que s’estrenarà el 25 de maig en el marc de Litterarum 2017. La 3a Residència Creativa de la Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre els ha donat una oportunitat “nova, fantàstica i única per crear junts en un entorn privilegiat”, segons van manifestar ells mateixos. “És d’aquelles coses que potser et planteges, però mai trobes el moment de fer-les”, apunta Alegret. “Ens han ofert una molt bona escenografia i a nosaltres ens toca fer l’obra. Tirar-nos de cap a l’Ebre”, ha afegit Serra. Tenir-los tres dies a Móra d’Ebre no ha estat fàcil, ja que tots dos es troben en un moment professional molt actiu. Serra a punt de presentar el seu nou llibre 'D’on treus el temps?' i Alegret de promoció del nou disc d’Els Amics de les Arts 'Un estrany poder'.
“És la part final d’un llibre molt especial que no és ben bé poesia, però tampoc és prosa i que crec que pot tenir possibilitats de ser musicat i escenificat”

El projecte té una base escollida prèviament per ells de posar música a una part del llibre 'Quiet' (2003) de Màrius Serra. “Em va tocar molt, aquesta obra, i Màrius ho sap”, diu Alegret. “És la part final d’un llibre molt especial que no és ben bé poesia, però tampoc és prosa i que crec que pot tenir possibilitats de ser musicat i escenificat.”

Divendres al vespre es va omplir la Llibreria Bassa de Móra d’Ebre per presentar la Residència Creativa de Litterarum i, conduïts per la sàvia veu de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, es va saber demostrar una vegada més a un públic entregat i receptiu que la literatura i la música fan un bon tàndem per apropar les lletres a les ànimes, la qual cosa encara dóna més sentit a l’activitat. Els assistents van tenir el privilegi d’escoltar un fragment del nou llibre de Serra i un tema del nou disc d’Els Amics de les Arts en directe, de la veu dels seus autors, i gaudir del plaer de prendre’s una cervesa Estrella Damm amb els protagonistes.

  • imatge de control 1per1

Diumenge, en el moment del balanç, els artistes destaquen el repte: la relació entre música i literatura no venia originalment en la forma habitual de musicar un poema, sinó d’un text en forma de prosa i que s’ha reescrit amb tecles de piano i bolígraf. El més bonic de l’experiència és que no s’hagués pogut fer si no era conjuntament: el treball presencial ha estat clau, frase a frase, melodia a melodia i síl·laba a síl·laba, i la solució possible era immediata, sorgia de camins emocionals del moment, propiciats per una escenografia privilegiada i, fins i tot, pels efluvis d’un típic menú de clotxa.

 

Més informació: 

Litterarum - Fira d'espectacles literaris
www.llibresebrencs.org

  

A

També et pot interessar