Girona

Foto: 

Cedida
Espresso Mafia

Les 7 cafeteries de moda a Girona

Descobrim locals per esmorzar o fer el cafè a qualsevol hora del dia
Mar Molero Dolz
,
30/10/2019
Menjar i beure
Ara que sembla que les temperatures començaran a baixar és important saber a quins llocs et pots anar a refugiar. Espais pensats especialment per cafeters i llaminers, amb marca personalitzada i al centre de Girona. Ofereixen des d’un cafè, un suc verd, el te més intens a una torrada d’estils diferents, un dolç o un "healthy bowl". Algunes d’aquestes propostes han aterrat aquests últims anys a la ciutat i d’altres ja hi estan assentades des de fa més temps. La qüestió és que totes han arribat per quedar-s’hi. Mireu, mireu!

1. Buttercup
Ja només la forma del local, que ocupa dues cantonades i dóna a la plaça Bell-lloc, el fa un indret especial. La placeta on durant el dia es pot gaudir dels tes i pastes del Buttercup, a primera hora del vespre es transforma per fer la cervesa o una copa de vi. L’aposta dels amos de Les Magnòlies crida un públic que busca un producte bo i un espai que n’estigui a l’alçada. Mentre que una part del local opta per una taula grossa i allargada envoltada de cadires que dóna uns aires de menjador de casa, l’altra ala té taules més petites amb una llarga barra de fusta enganxada al finestral on s’hi troben els programes de Fires o del Temporada Alta. També s’ha de dir que gaudir de l’escalforeta d’un local amb uns finestrals que et permeten imaginar la fred de fora i veure l’hivern arribar és d’allò més gratificant.
+info

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
2. La Manon
En una zona de botigues, La Manon és un local estret i llarg que ha sabut optimitzar l’espai. Dolç i salat. Sa i no tan sa. D’aquelles pastes que et permets un dia o d’aquelles torrades acolorides amb fruites que ja només per la pinta et fan venir salivera. També té un parell de taules a fora pels qui prefereixen esgarrapar els moments de bona temperatura i no es volen tancar a fer el cafè dins el local. És una bona opció per fer-hi parada quan es porta tot el matí de compres, quan es queda amb algun amic que fa temps que no s’hi xerra o després de deixar els nens a escola.
+info
 

3. Espresso Mafia
És la sucursal cafetera de La Fàbrica. Si en coneixeu una, segur que sabeu de l’altra. És un dels primers locals que es van instal·lar a la ciutat d’ambient ciclista, bon cafè i amb una clientela que va des de turistes i ciclistes a gent local. Va ser l’aposta d’Amber i Christian Meier, ciclista instal·lat a la ciutat, en veure la bona acollida que havia tingut La Fàbrica. Quan sortiu del local i el fred us torni a gebrar els ossos, retindreu l’olor de cafè de l’Espresso Mafia i la imatge de les màquines treballant us reconfortarà. I si no us agrada el cafè no deixeu d’anar-hi i demaneu-vos un chai.
+info 
4. Antiga Casa Bellsolà
De Bellsolà, n’hi ha de repartides per tot Girona i cada una té la seva personalitat. L’aparador és igual de llaminer, però la disposició de la botiga els dóna un toc diferent a cada una. Totes tenen cafeteres en què tu mateix introdueixes la càpsula i et prepares el cafè a mida per emportar. Ara bé, no em digueu que les taules de la fleca de la Plaça del Vi, la barra de la de Juli Garreta o la taula grossa amb cadires de diferents colors de la cantonada de la Rutlla amb la Creu no demanen seure-hi una estona.
+info


5. Federal Café
A ple carrer de la Força, la cafetera no para de rajar. En un carrer ombradís com el que desemboca a la Catedral, la cantonada del Federal és un trànsit constant. Gent que fa un cafè ràpid o d’altres que l’assaboreixen i s’hi recreen una estona. O els plats dignes d’un bon brunch que porten energia per la resta de dia. Al local d’aquesta coneguda cadena hi trobareu des d’estrangers fins a gironins que hi sovintegen.
+info
 

6. Coffee & Greens
Una torrada amb crema de cacau, un liquat detox, un açaí bowl, un matcha latte... A mitja Rambla s’hi troba un local amb un espai per deixar la bici i on es poden aparcar els problemes una estona. Si tens la sort de seure en una de les taules amb vistes a l’Onyar, encara millor. Que per més que l’hagis vist mil vegades, el travessis quatre cops al dia o no paris de veure’n fotos a Instagram, cansar-se d’aquestes vistes no entra dins els teus plans. I si tens gos t’interessa saber que aquest local és dog friendly.
+info
 7. +Cub
Taules rodones i moments de sol en una terrassa que et farà sentir un privilegiat amb vistes a plaça Catalunya. És un lloc diferent a la resta d’aquestes propostes, ja que la seva especialitat no són els cafès, sinó les cerveses artesanes, les tapes o els sucs. Que bé que s’hi està si t’hi plantes havent dinat i enganxes alguna ullada de sol fent el cafè. I si se’t fa tard sempre hi trobaràs altres propostes com una infusió, una copa de vi o un gintònic.
+info

A

També et pot interessar