Foto: 

PIXABAY

Les 8 millors cafeteries gironines per refugiar-nos de la fred

Locals per fer un mos amb els amics i família o llegir un llibre amb un bon cafè a la taula
Surtdecasa Girona
,
01/01/2018
Menjar i beure
Llegir un clàssic en una taula tranquil·la, conversar amb un amic acompanyats d'un bon tros de pastís, esmorzar sol repassant el diari, traslladar les reunions en un espai més distès, compartir una xocolata desfeta amb melindros amb algú especial... Les cafeteries són un dels escenaris més emblemàtics de la nostra rutina, especialment, durant les temporades més gèlides. Són els espais on aprofitem per trobar-nos amb les persones de la nostra vida per emprendre projectes, posar-nos al dia o compartir moments diferents. Hem aprofitat aquesta onada de fred per llistar algunes de les cafeteries amb més encant de la nostra ciutat, des de les que ens recorden ciutats europees fins a les fleques de tota la vida i els bars modernistes. Aprofitem per fer aquell cafè pendent?


1. La Terra

Un dels clàssics indiscutibles de la ciutat de Girona és La Terra. Situat al carrer Ballesteries, és aquell indret icònic de còmodes coixins, mosaics i tardes d'estiu xuclant sucs de fruita o xocolates desfetes a la vora del riu. Un dels seus atractius és el fet que les seves finestres desemboquen directament a l'Onyar. Si teniu sort i trobeu una de les taules més properes, podreu gaudir de les imatges emblemàtiques d'ànecs coll verd capbussant-se, gavians alçant el vol o una bona pila de gironins creuant el pont de la Princesa. Un local des d'on podrem veure què succeeix a fora sense passar fred.
> Adreça: carrer de les Ballesteries, 23, 17004

 

  • imatge de control 1per1


2. L'Antiga

Qui no coneix els suïssos i els melindros amb xocolata desfeta de l'Antiga? Són famosos arreu de la província, i si els tastes, de seguida sabràs el perquè. Situada a la plaça del vi, al Barri Vell, es tracta d'un dels locals més emblemàtics de la ciutat, fundat abans del 1920, i t'ofereix un esmorzar o berenar dels de tota la vida. Aquesta veterania li atorga un aire i un encant especial de principis de segle.
> Adreça: plaça del Vi, 8, 17004

 


3. Context Llibreria

No hi ha millor local per refugiar-se de la fred i llegir un bon llibre que el Cafè Context Llibreria, un espai de cultura i oci de la ciutat situat a la idíl·lica plaça del Pou Rodó. A banda de tastar els seus productes, podràs gaudir de concerts, exposicions, presentacions, xerrades i la selecció de llibres de narrativa, arts escèniques, poesia i assaig de la seva prestatgeria.
> Adreça: carrer del Pou Rodó, 21, 17004

 


4. La Fàbrica Girona

El refugi dels ciclistes, els cafeters empedreïts i els gironins més moderns és la Fàbrica Girona, un bar de la imponent plaça de Sant Josep que sorprèn per la seva decoració i per una oferta de cafès i pastissos molt interessant. Pren un cafè ben calentó i viatja a ciutats com Berlín o Londres sense sortir de la ciutat!
> Adreça: carrer de la Llebre, 3, 17004

 


5. Casa Moner

Hi ha coses que no es poden rebatre. Els millors croissants de xocolata són, indubtablement, els de Casa Moner, una cafeteria del carrer Migdia que ofereix una gran varietat de pastissos, coques, pans i begudes. Un banquet dolç i salat elaborat amb productes que procedeixen directament del seu obrador.
> Adreça: carrer del Migdia, 13, 17002

 


6. El Cafè

Com el Cafè Llibreria Context, aquest petit però destacat cafè gironí també és un espai de cultura, que compta amb sessions de poesia, sèries de quadres i exposicions fotogràfiques. Un local que ja resta a l'imaginari dels gironins i que podria recordar-nos les petites cafeteries parisenques on els ciutadans i intel·lectuals es reunien per discutir temes de política, literatura, art i teatre. Vine a descobrir aquest preciós bar de grans miralls i ambient càlid del principi del carrer Ciutadans.
> Adreça: carrer dels Ciutadans, 1, 17004

 


7. Le Bistrot

No podíem oblidar-nos del conegut Le Bistrot, nomenat el restaurant més romàntic de l'Estat del 2014. Situat a un lloc privilegiat, al centre de l'escalinata de Sant Martí, és un local amb un aire parisenc: amb taules de marbre amb peus de ferro i, a l'interior, làmpades i miralls modernistes. La seva terrassa està just al centre del casc antic, entre murs i carrers estrets que han servit d'escenari de pel·lícules com el 'Perfum: història d'un assassí', de l'alemany Tom Tykwer.
> Adreça: pujada de Sant Domènec, 4, 17004

8. Cafeteria 1900
Heu tastat mai un cafè modernista? Doncs no podeu perdre-us la Cafeteria 1900, un preciós local del carrer Santa Clara, al centre de la ciutat, amb mosaics hidràulics, taules de marbre, cadires de fusta i tota una sèrie de detalls modernistes que acaben de perfilar una atmosfera acollidora i autèntica. Per combatre les baixes temperatures, submergiu-vos en aquest món clàssic i tasteu els seus pastissos, sempre amb un bon te o una xocolata desfeta per fer-los baixar!
> Adreça: carrer de l'Obra, 2, 17001 
 

A

També et pot interessar