Jump to navigation
The Hopsters, llúpols en anglès, és una cervesa artesana de Besalú que va néixer l’any 2016 de la mà dels germans Nash i Nathan Dérégnieaux. Fills de pare belga i mare anglesa, aquests joves quees van criar al càmping Can Coromines, regentat pels seus pares, van decidir emprendre el seu projecte empesos per la fam d’experimentar i obrir nous camins. El seu lema és “honest, local i fresc”.
Estan situats en una nau de Besalú que els fa d’obrador. Però no només això, sinó que les portes de l’obrador estan obertes en forma de Tap Room i s’hi pot anar a degustar les diferents classes de Hopsters que hi ha. El 2016 van començar amb tres: English IPA, Blonde i Session IPA, de les quals ara només en produeixen una. Actualment es mouen en deu estils de cervesa per any, les quatre principals en format ampolla i una part rotativa en llauna.El projecte el van iniciar amb la idea de muntar un Brewpub, un local on es fabrica cervesa i a més hi ha restaurant o bar, al centre de Barcelona. Finalment la història Hopster va canviar de rumb i van obrir la fàbrica a Besalú. “Primer vam començar amb la idea de produir i distribuir, però veient l’espai que teníem vam aprofitar per fer un Tap Room, per poder degustar i comprar cervesa al mateix obrador, fent visites guiades i més endavant concerts”, diu en Nash.Espai exterior per menjar i gaudir dels concerts
En tractar-se d’un obrador obert es pot gaudir de veure el procés. “Tu com a client véns i només d’entrar ja veus la fàbrica, a través de les cortines transparents veus la maquinària, els fermentadors... Ho ensenyo a la gent que sent curiositat i li interessa”, explica en Nash. L’eslògan de Hopsters és “honest, local, fresc”: “honest perquè pots venir i veure les instal·lacions on es fa la cervesa, local perquè principalment venem a Catalunya, i fresc perquè fem servir un producte fresc sense pasteuritzar ni filtrar i produït de manera artesana”, afegeix.
Obrador
Actualment l’obrador acull una sèrie d’activitats que fomenten l’intercanvi de coneixement, la curiositat del funcionament de l’engranatge cerveser i l’oci social i culinari. Principalment tenen el Tap Room obert cada divendres al vespre, amb bar-degustació, ja des dels inicis del projecte, i degustacions concertades per grups d’unes deu persones. A més, aproximadament un cop al mes hi ha DJ’s i concerts, i a l’estiu sol haver-n’hi cada setmana. El mes de març hi haurà una calçotada acompanyada de cervesa i jazz en viu. També s’han fet paelles, arrossos, fideuàs i barbacoes, en funció de la temporada de l’any.
La cuina, un coneixement clauEn Nash i en Nathan han crescut a l’ambient del càmping Can Coromines, un entorn rural i tranquil que en temporada alta s’omple de gent de tot arreu. Amb un remolc collint mores, donant menjar a les gallines o fent pizzes, des de ben petits han viscut el dia a dia de l’entorn del càmping i d’una cuina. Han experimentat i estan acostumats a estar de cara al públic. “Això és un plus que t’ajuda molt, si més no a donar la cara amb el client, perquè una cosa és tenir una fàbrica i produir i vendre, i l’altra és tenir una fàbrica oberta al públic”.
“Els estudis de cuina m’ajuden molt en el món de la cervesa, perquè nosaltres d’alguna manera també estem cuinant”. En Nash se’n va anar amb quinze anys a Londres a estudiar tres anys de cuina. “D’allà vaig viatjar pel món cuinant fins que me’n vaig cansar”.
Un projecte d’aquest tipus a Besalú aporta una opció diferent, ja que ofereixen una cosa que es fa poc a la demarcació. “Música en viu en un espai on el que estem venent ho produim allà mateix”.
Web The Hopsters Facebook Hopsters