Foto: 

Cedida
Una imatge de John Coltrane al documental 'Chasing Trane'

Estereofònics 2018: tret de sortida del festival dels festivals a Castell-Platja d’Aro

Aquest cap de setmana arrenca el cicle de festivals d’estiu amb un tastet de cadascun i moltes novetats, i el primer IN-EDIT on tour
Surtdecasa Empordà
,
27/05/2018
Música
S’acosta l’estiu i això és sinònim d’allau de propostes musicals al municipi baix empordanès Castell-Platja d’Aro i S’Agaró . I és que la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, s’estrena el primer cap de setmana de juny amb una triple proposta: la primera edició d’IN-EDIT on tour (1 i 2 de juny), una jornada de concerts inaugurals amb set actuacions de petit format als carrers de Platja d’Aro (dissabte 2 de juny), i la primera actuació de nou Festival Propers a Castell d’Aro amb Enric Montefusco (diumenge 3 de juny). L’anomenat Festival de Festivals ofereix enguany un global de 77 concerts en només 112 dies (del 2 de juny al 22 de setembre), majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: jazz, clàssica, havaneres surf o rock’n’roll.
Estereofònics 2018 ofereix enguany un global de 77 concerts en només 112 dies

El proper dissabte 2 de juny (17-20 h), per donar la benvinguda als festivals, hi ha programada una jornada inaugural amb set concerts de petit format d’estils diversos tot representant la varietat d’Estereofònics, gratuïts i a l’aire lliure en tres escenaris als carrers més cèntrics de Platja d’Aro. Les actuacions seran al carrer Josep Bas: Medusa Box (indie-rock) i The 54321S (rock’n’roll i garatge); Plaça de l’Ajuntament: Empordanet (havaneres) i The Strombers (versions rock); i a l’Avinguda de la Pau: Pablo Martín Quartet (jazz), Damià Olivella (soul, blues, jazz i folk) i 4Hiverns (folk-pop).

Estereofònics actua, un any més, de paraigües que aixopluga totes les propostes musicals que van desfilant cada estiu al municipi. Cronològicament configuren Estereofònics 2018 les propostes 1r IN-EDIT on tour (1 i 2 de juny), Concerts Inaugurals (2 de juny), 1r Festival Propers (3, 10, 17 i 24 de juny), 5è Festival Xalaro (15, 16 i 17 de juny), 21è Festival Nits de Jazz (del 29 juny al 31 d’agost), cicle de sardanes i havaneres (de l’1 de juliol al 25 d’agost), 6è Desemboca Rock’n’Roll Festival (20, 21 i 22 de juliol), 22è Festival de S’Agaró (del 21 de juliol al 22 de setembre), 15è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (4, 14 i 16 d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 15 al 19 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 7 a l’11 de setembre) i 6è FestiSurf Costa Brava (22 de setembre). Entre d’altres hi actuaran Gossos, The Hanfris Quartet, Myriam Swanson, The Gramophone Allstars Big Band, Els Cremats, Les Anxovetes, Cowbel, Powersolo, Germà Negre, The Strombers, The Masonics o John Blair & Els A-Phonics. Poca broma!

  • imatge de control 1per1


IN-EDIT on tour fa parada als Jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro
L’efervescència a Castell-Platja d’Aro és imparable. De les novetats a les propostes consolidades: la programació 2018 parla per si sola. Enguany per primer cop Platja d’Aro acull l’extensió territorial del festival barceloní de documentals musicals IN-EDIT, el més important del país, que amb la denominació IN-EDIT on tour, oferirà dues projeccions gratuïtes a l’aire lliure als Jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro acompanyades, quan acabin, amb una sessió musical amb discjòquei i servei de bar; divendres 1 de juny: Chasing Trane: The John Coltrane Documentary (22 h) i DJ Carlo Simula (23.45 h); i dissabte 2 de juny: Cassette (22 h) i DJ Chicleto (23.45 h).

El documental Chasing Trane: The John Coltrone Documentary (John Scheinfeld, EUA, 2016) és una biografia clàssica que narra les experiències i les passions que van modelar el revolucionari so d’un saxofonista universal. Segregació racial, aprenentatge juntament a Dizzy Gillespie, Miles Davis i Thelonious Monk. La victòria sobre l’heroïna, l’ascensió mística... amb les lloances de Sonny Rollins, els seu fill Ravi, Bill Clinton, Cornel West i la veu narrativa de Denzel Washington. El film Cassette (Zack Taylor; Alemanya, Holanda, Regne Unit i EUA, 2016), explica la història d’aquest suport musical, que comparteix la paternitat del CD en la figura de l’enginyer holandès Lou Otten, que justament és qui menys nostàlgia transmet en aquest homenatge al format nascut l’any 1963. De nous adeptes de primera a músics com Damien Jurat, Henry Rollins, Mike Watt, Daniel Johnston, Thurston Moore o Ian Mackaye disserten sobre el seu paper històric, el seu encant i la seva resistència a desaparèixer.

 

Més informació: 

Estereofònics 2018
Juny, juliol, agost i setembre
Platja d'Aro, Castell d'Aro i S'agaró
Web Estereofònics
 
A

També et pot interessar