Cervesa

Foto: 

Cedida
Cervesa

Una cervesa artesana? Sí!

La plaça del Castell de Torredembarra acollirà, els dies 12, 13 i 14 d’octubre, la 9a edició de la Fira de la Cervesa Artesana
Surtdecasa Camp
,
05/10/2018
Fires i festes

Quines seran? En total 12 productors que ens oferiran les seves receptes cerveseres del divendres 12 al diumenge 14 d’octubre. Les cerveses artesanes que es podran degustar en aquesta edició 2018 són: Clandestines (Montferri), La Surfera (la Móra - Tarragona), Estraperlo (Torredembarra), Rústica Bufona (Escaladei), Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), La Nou, Circolo a mine of Beer (Sardenya), Grenyut (Santpedor), Ratpenat (Barcelona) i La Castellera (Vilafranca del Penedès). Com l’any passat, en l’àmbit més gastronòmic, es comptarà amb dues food trucks, la torrenca Pepito Bravo i Jo Vull Ser Miss, de Vilafranca del Penedès.

Què no et pots perdre?

  • imatge de control 1per1

1. Tast de cervesa
La cervesa, del cèltic cerevĭsĭa del mateix significat, és una beguda alcohòlica, no destil·lada que es fabrica amb grans d'ordi o d'uns altres cereals el midó dels quals, una vegada modificat, és fermentat en aigua i aromatitzat principalment amb llúpol. Els productors explicaran quina és la particularitat de cada cervesa i el perquè del seu gust. La cervesa, com qualsevol alquímia, requereix d'un procés que, tot i que sempre segueix un patró semblant, cada persona que el produeix afegeix les seves consideracions personals.

2. Selecció de llibres sobre cervesa
Durant tot el mes d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, es trobarà una selecció de llibres sobre el món de la cervesa per poder aprendre l'origen d'aquesta beguda tan peculiar que s'ha estès per tot el món.

3. La cervesa als Estats Units
El dissabte, a les 12 hores del migdia, es durà a terme la xerrada 'La cervesa artesana als Estats Units' a càrrec d’Albert Sanchís, gerent de la cervesa Ratpenat i fundador de la cerveseria 'La més petita', en què explicarà algunes experiències d'artesans dels Estats Units i quines són les semblances entre el món de la cervesa europeu i català.

4. Jornades del Patrimoni
Com a novetat i coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni aquest mateix cap de setmana, es farà una visita guiada al Castell, el divendres a les 19h. Les inscripcions es poden fer al web www.turismetorredembarra.cat. També s’ha programat, per diumenge a les 12h, un acte de reconeixement a impulsors del patrimoni local, al Pati del Castell.

5. Visites al Far de Torredembarra
Coincidint amb la Fira, es duran a terme les darreres visites de la temporada 2018 al far de Torredembarra. Unes visites que s'han de reservar també a través del web de turisme: www.turismetorredembarra.cat. Es tracta del darrer far construït a l'Estat Espanyol el segle XX i va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Llinàs.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar