Foto: 

PIXABAY

10 anys estimant la música clàssica

Ibercamera Girona arriba el pròxim 29 de gener a la seva desena temporada amb diferents concerts de referència internacional
Surtdecasa Girona
,
25/01/2017
Música
Programar artistes i orquestres que són capaces d’arribar a l’essència de cada obra i facilitar, així, l’accés a la música clàssica a tots els aficionats gironins. Aquest ha estat l'objectiu d'Ibercamera Girona durant una dècada, en què hem pogut escoltar algunes de les millors orquestres del món a les sales del nostre auditori.

El mes de maig del 2006, aquest esdeveniment de música clàssica va fer les seves primeres passes a l’Auditori de Girona. Poc després, l’Ajuntament de Girona va convidar-los a col·laborar amb un cicle estable de concerts i, el 2008, amb una vocació descentralitzadora, es va presentar la primera temporada.

78 concerts, prop de 40.000 localitats venudes i gairebé 600 abonaments més tard, Ibercamera arriba de nou a la ciutat per celebrar l’aniversari dels 10 anys amb una proposta de luxe. 

La programació d’enguany està composta de 10 concerts que combinen algunes estrelles internacionals i els talents joves del nostre país, amb grans obres del repertori com són les Danses Simfòniques de Rakhmàninov, la Simfonia Júpiter de Mozart, la Missa en si menor de Bach, la Suite del ballet “El Trencanous” de Txaikovski o l’audició per primera vegada a Girona de la Consagració de la Primavera d’Stravinsky.

La inauguració oficial tindrà lloc el pròxim 29 de gener a la Sala Montsalvatge a partir de les 20 h amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, sota la batuta del mestre Valery Gergley, i Sergei Sedkin com a pianista. 

 

Danses Simfòniques

El mestre Valery Gergiev i la llegendària Orquestra del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg han estat una referència al llarg d’aquests 10 anys d’Ibercamera a Girona. En aquesta ocasió, el mestre Gergiev proposa un programa que ens permetrà gaudir d’una mescla entre obres cèlebres i perles menys conegudes del gran repertori rus. 

Quan? 29 de gener a les 20 h a la Sala Montsalvatge

 

Simfonia Júpiter

Zoltán Kocsis és un dels més grans pianistes vius i un mestre de referència. Mireia Farrés, que va causar gran impacte en la seva darrera aparició acompanyada al piano per Alexander Toradze, torna, aquesta vegada, amb l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria per oferir el Concert per a trompeta de Haydn, un compositor que els hongaresos reivindiquen com a propi.

Quan? 19 de febrer a les 19 h a la Sala Montsalvatge

 

Trio de Brahms

Els germans Tomàs van fundar el Quartet Casals, considerat avui com un dels millors del món. Ara, al costat de la pianista Hyo-Sun Lim ens presenten el Trio Ludwig, que ha adquirit un gran reconeixement en la seva curta trajectòria. Ens proposen un programa que inclou tres obres mestres del repertori per a trio.

Quan? 5 de març a les 19 h a la Sala Montsalvatge

 

Missa en Si Menor

És la seva quarta visita a la temporada però no ens cansem de gaudir del miracle de precisió i puresa de l’extraordinari Cor de Nens de Windsbach. La seriositat i consciència amb què preparen les seves actuacions fa que cadascuna sigui una experiència irrepetible. Enguany ens mostraran la bellesa sense límits de la Missa en si menor de Bach acompanyats per l’Akademie für Alte Musik de Berlín, una de les formacions amb més prestigi en la interpretació d’aquest repertori.

Quan? 26 de març a les 19 h a la Sala Montsalvatge

 

El Trencanous

El gran mestre Vladimir Fedosseiev i la seva orquestra arriben a la ciutat de Girona per interpretar-nos dues joies del repertori rus: la Suite del ballet ‘El Trencanous’ i el Concert per a piano núm. 1 de Txaikovski. Al piano, Varvara ens deixarà sense paraules amb la interpretació d’un concert de gran bellesa. 

Quan? 23 d'abril a les 19 h a l’Auditori Montsalvatge

 

La Consagració

L’estrena de La consagració al Théâtre des Champs-Élysées el 29 de maig de 1913 va suposar un abans i un després en la història de la música.103 anys i 363 dies després aquesta obra serà interpretada per primera vegada a Girona de la mà de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt, sota la direcció del gran Andrés Orozco-Estrada. Sens dubte, un dels imperdibles d’enguany. 

Quan? 27 de maig a les 21 h a la Sala Montsalvatge. 

 

Quartet de Ravel

La temporada de cambra de Girona és testimoni d’excepció del creixement i progressió d’aquest joveníssim i brillant quartet. Prepareu-vos per gaudir d’un repertori interessant i novedós de la mà del Quartet Gerhard.

Quan? 12 de febrer a les 19 h a la Sala de Cambra. 

 

L’Arpeggione

Varvara i Pau Codina són dos grans solistes que estimen la música de cambra.Tindrem ocasió d’escoltar-los junts amb dues grans peces cabdals del repertori per a cambra com són la Sonata ‘Arpeggione’ de Schubert i la Sonata de Xostakóvitx.

Quan? 2 d'abril a les 19 h a la Sala de Cambra

 

L’Apassionata

D’ençà que va debutar, amb només 13 anys, de la mà de Sir Neville Marriner, Alba Ventura ha estat sempre en el centre d’atenció dels aficionats a la música del nostre país. Ens proposa un programa on alterna tres grans sonates de Beethoven amb Ligeti.

Quan? 30 d'abril a les 19 h a la Sala de Cambra

 

Les Suites de Bach

Després de la seva actuació del juny passat, era necessari que Arnau Tomàs tornés aquesta temporada per completar la integral de les Suites de Bach, obres essencials del repertori per a violoncel i tota una experiència per a l’oient.

Quan? 11 de juny a les 20 h a la Sala de Cambra

Més informació: 

Podràs trobar tota la informació sobre la nova temporada d'Ibercamera Girona al seu web

A

També et pot interessar