Surtdecasa Girona
,
05/04/2018
Música

Els 5 grups gironins que has de conèixer

El festival Strenes aposta per una nova secció de talent gironí
Strenes

Foto: 

Cedida
Jair Domínguez com a component de Caritat Humana
Vols conèixer algunes de les millors propostes musicals gironines? El festival Strenes inaugura enguany una nova secció que farà d'eix vertebrador del festival i que s'ha dedicat a buscar, entre les contrades, el talent gironí. Amb el suport de la Fundació Valvi, portarà durant aquest mes d'abril actuacions de grups que ja s'han presentat en algunes sales del territori. Tots ells competiran per tenir un premi que es coneixerà al final del certamen. Us els hem volgut presentar juntament amb les seves actuacions al festival.

1. Carmen 113, una banda històrica que ara dissecciona l'amor
Carmen 113 presenta el seu quart disc, 'Discutir Desnudos' (U98 Music), un treball conceptual que explica l’evolució d’una relació de parella al llarg dels anys. Carmen 113 parteix d’aquesta idea per narrar els moments més viscerals d’una relació on la fragilitat i l’honestedat dels protagonistes són el fil conductor de les cançons. Aquest any la banda celebra el seu 20è aniversari i s’embarcarà en una gira que els portarà per tot l’Estat. El tret de sortida d’aquesta gira de presentació́ serà̀ al festival Strenes de Girona.
Quan i on? Divendres 20 d'abril, a les 22h > Auditori del Centre Cultural La Mercè.
Preu: 12€ / 10€

2. Caritat Humana, Jair com a cuiner de cançons
Caritat Humana és el grup que forma Jair Domínguez l’any 2015 com a excusa perfecta per fer música mentre hi hagués cervesa. Un pretext que finalment ha pres forma en un disc homònim sorprenent de deu cançons. I és sorprenent perquè Domínguez es descobreix com un bon cuiner de cançons: Caritat Humana no és una gamberrada, el caprici d’un personatge mediàtic àvid de protagonisme o una “patillada”. No. Caritat Humana és el millor disc que podia signar una ment inquieta i plena de prismes com la seva. Una col·lecció de cançons firmada per tots els personatges que s’amaguen darrere de Jair Domínguez. Del punk al tendre. Del provocador al catxondo. Del seriós al bufó. Sense cap mena de dubte, un disc ple de bones cançons i grans tornades.
Quan? Dissabte 7 d'abril a les 23:30h > Auditori del Centre Cultural La Mercè.
Preu: Entrada lliure

3. North State, experimental i garatge
North State és un grup a tenir molt i molt en compte. I és que sota aquest nom s’hi amaga Laia Vehí, que juntament amb el seu germà Pau, han creat un univers propi a mig camí entre el pop i l’electrònica que els ha dut a ser considerats com la demo més important de l’any 2017 per la prestigiosa revista musical Mondo Sonoro. I és que els projectes artístics de Laia Vehí sempre són una garantia d’èxit. Farà cosa de dos anys, els germans Pau i Laia van decidir unir les seves viscerals personalitats musicals per crear North State, un projecte experimental que s'inclina cap a gèneres com el bass experimental i el future garage. Conjuguen melancòlics teclats amb la cadència R & B de les seves hipnotitzants veus i caleidoscòpics sintetitzadors de tall més experimental creant gemmes sonores que han anat llançant en forma de singles durant l'últim any.
Quan? Dissabte 14 d'abril 23:30h > Auditori del Centre Cultural La Mercè
Preu: Entrada lliure

4. Pau Blanc, folk i crítica social
La Bisbal d’Empordà i la seva incansable cantera musical que es renova constantment ha donat fruït a Pau Blanc, una de les joies gironines més ben amagades, que ha publicat el seu primer disc 'Ei Jou'. Cançó d'autor, blues, folk o pop-rock integren un disc amb una personalitat increïble, tot i la joventut del músic. Cançons on també estan presents la sàtira i la crítica social. Un disc que no ha passat desapercebut i que ha cridat l’atenció dels principals mitjans del país. Adrià Puntí, un dels seus principals avaladors de Blanc, parla d’ell com: "Ha nascut un gran geni a terres gironines"
Quan? Diumenge 15 d'abril 19:30h > Jardins de la Mercè
Preu: Entrada lliure

5. Sara Terraza, la jove veu femenina
Sara Terraza és una cantautora de 22 anys que, després del seu pas com a solista pel programa 'Oh Happy Day' de TV3, amb el Cor Geriona, ha començat el seu propi projecte amb referents de grans veus femenines com Amy Winehouse, Etta James, Lauryn Hill o Selah Sue. En concert, Sara Terraza ofereix una barreja de temes propis i versions curosament escollides i arranjades per tal de captivar i arribar al més profund de l'ànima del seu públic. Versions plenes de subtileses i de molta riquesa musical, que juntament amb els seus temes propis composen un repertori caracteritzat per la seva enorme sensibilitat i alhora pel seu groove i la seva tessitura de ritmes negres.
Quan? Diumenge 15 d'abril 18h > Jardins de la Mercè
Preu: Entrada lliure

També et pot interessar