Nina Pagès
,
09/09/2016
Música

Els 7 imperdibles del 16è Girona Jazz Festival

El pròxim 17 de setembre arriba una nova edició del festival amb nou concerts a Girona, Salt i Banyoles

Foto: 

CEDIDA
Tom Harrell
El jazz aterra a la nostra ciutat amb força de la mà del Girona Jazz Festival, un esdeveniment musical que arriba a la seva setzena edició renovat en la denominació i la imatge i amb la clara vocació de ser el punt referencial del jazz a finals d'estiu al territori. Des del 17 i fins al 30 de setembre, podrem escoltar artistes internacionals de primer nivell, espectacles de casa consolidats o emergents i una mostra de grups amb les bandes de les escoles de Música de Girona, del Conservatori de Perpinyà I del Taller de Músics de Barcelona, que protagonitzaran el concert inaugural obert al públic. Voleu saber quins són les propostes més destacades del festival?

1. Tom Harrell Quartet 

Considerat un dels compositors més importants dels nostres temps, Harrell és un improvisador inusual i un compositor a qui han arribat a definir com el que escriu amb més intel·ligència, profunditat i cor del jazz actual. Amb més de quatre dècades als escenaris, no ha deixat de crear discos que la crítica ha situat en un terreny únic entre la potència de Clifford Brown i la lírica de Chet Baker. Un geni melòdic àmpliament reconegut com un mestre del jazz més creatiu i dinàmic que farà parada a la nostra ciutat juntament amb Ugona Ogkewo, Danny Grissette i Adam Cruz. 

 

2. Jeff Ballard Trio 

Si haguéssim de citar una de les referències obligades per a molts bateries, de ben segur que sortiria el nom de Jeff Ballard. El californià és un dels músics més imaginatius i originals de la seva generació, conegut per la seva labor amb Brad Mehldau, Chick Corea i l'Elastic Band de Joshua Redman, però també per haver iniciat la seva Carrera amb Ray Charles. Ara, torna al festival amb Lionel Loueke i Chris Cheek. 

 

3. Mathilde Toussaint & Sergi Sirvent 

Amb només 22 anys, Mathilde Toussaint és una de les darreres aparicions destacades entre els nous cantants de jazz. Podrem escoltar, amb l'acompanyament de piano de Sergi Sirvent, una veu versàtil amb recursos que ens recorden els grans de la música negra. 

 

4. Xavi Torres Trio 

Actualment, són un dels grups de jazz més sòlids i demandats de l'escena catalana i holandesa. Precisament, han estat seleccionats com a grup de jazz de la temporada per Joventuts Musicals i la pròxima primavera realitzaran el YoungVIPS d'Holanda, una gira de concerts pels escenaris més importants del país. De moment, però, els tindrem a casa nostra de la mà del Girona Jazz Festival. 

 

5. Pátax

Amb un repertori aclaparador, Pátax repassarà el millor dels últims tres àlbums de la banda, incloent-hi la bomba mediàtica que ha suposat el Tribut a Michael Jackson. Després de recórrer països com Panamà, Costa Rica, Perú, Marroc, França, Àustria i Portugal, entre d'altres, arriben a Girona per demostrar que avui dia és la banda de fusió més prometedora de l'Estat Espanyol. Si no, podeu comprovar-ho a les xarxes, on acumulen més de 42.000 seguidors a Facebook I 20 milions de visites a Youtube. 

 

6. Carles Benavent 

Benavent és una referència inapel·lable del jazz i la música creativa del darrer mig segle. Hereu directe del llegat de Jaco Pastorius, el so únic del seu baix electric ha seduït als més grans del jazz elèctric amb els que ha treballat, com Chick Corea, Quincy Jones i Miles Davis. Un autèntic luxe que podrem gaudir a l'Auditori de Girona, amb el piano de Roger Mas i la percussió de Roger Blàvia. 

 

7. Toni Saigi & Andreu Moreno 

Per tancar la setzena edició del festival, podem escoltar a l'Auditori Valvi el concert de Toni Saigi i Andreu Moreno, una parella de piano i bateria que són capaços d'atrapar el seu públic amb una música divertida, sense complexos i amb molta personalitat. Les seves experiències personals i musicals sorgides a Poblenou durant la seva etapa d'estudiants ha desembocat en un disc que podrem escoltar el pròxim 30 de setembre.

 

També et pot interessar