Surtdecasa Girona
,
10/04/2017
Música

El santuari gironí del vinil i la cultura del rock

La segona edició del festival i fira del disc arriba el 7 de maig a La Pineda amb propostes com Xarim Aresté, Bigblack Rhino i Grateful Blues

Foto: 

Ferran Roure
L'esperit del rock no ha mort. A les comarques gironines, ha trobat un petit espai i refugi de trobada, intercanvi i contravenda per a totes les persones amants de la música i la cultura. La Nostaldisc retorna a la Vall del Llémena el pròxim 7 de maig després d'una primera edició pletòrica, i aposta per programar més música en directe i més estands dedicats al vinil. Organitzada i impulsada per l'associació LEX Musica Cultura, la fira del Disc de Col·leccionista ens oferirà una bona dosis d'espectacles per a infants, concerts d'artistes consolidats de l'escena musical del país i altres formacions locals, xerrades, tallers i moltes altres sorpreses. Voleu descobrir els 8 imperdibles del segon volum?

1. Xarim Aresté 

Un dels caramels d'aquesta segona edició és, indubtablement, Xarim Aresté. L'artista gironí és actualment un referent musical a casa nostra. Acompanyat dels seus companys de viatge habituals, Ermengol Mayol (bateria) i Miquel Sospedra (baix), ens presentarà les cançons noves, després de passar per l'estudi de gravació aquest passat març. Xarim Aresté ha encetat una nova etapa en solitari després de tres discos amb els Very Pomelo i les múltiples col·laboracions amb artistes com Gerard Quintana, Sanjosex, Maika Makovski, Paul Fuster, Antonio Arias i Sopa de Cabra. 

 

2. Grateful Blues

Grateful Blues oferirà un concert històric a la Pineda de Sant Gregori, ja que es tracta de la seva última actuació. Compost per Manel Rost (veu i harmònica), Lluís Figueras (guitarra), Anna Fusté (baix i contrabaix), Miquel Brugués (teclats) i Àngel Abad (bateria), són la quinta essència de la millor tradició del blues festiu. El pròxim 7 de maig, podrem descobrir el seu treball 'Waitin' no mo', gravat a la Jazz Cava de Terrassa per Marc Boria. 

 

3. The Wilder Company 

The Wilder Company són una formació de rock americana. La tardor passada van publicar el seu primer disc de títol homònim que van presentar al Yeah' amb la formació actual de quintet. Són Arnau Coderch (veu i guitarra), Edu Bonet (baix), Jordi Vila (bateria), Jep Vilaplana (guitarra, mandolina, dobro) i Albert Casellas (teclats). 

 

4. Bigblack Rhino 

Voleu veure un autèntic espectacle de música negra? Bigblack Rhino són un terratrèmol d'energia, força i personalitat. Es tracta d'un projecte musical nascut el 2015, format per Nuri Mancebo (veu), Gerard Brugués (guitarra), Xevi Pasqual (baix) i Frances Sotillos (bateria), una banda amb un carácter indomable influenciada per artistes com Alabama Shakes, Janis Joplin, Ben Harper, Muddy Waters i els Beatles. A la Nostaldisc, arriben trepitjant fort per presentar-nos el seu primer treball d'estudi 'Come Back Home'. 

 

5. Hormigón 

El rock urbà gironí té un nom: Hormigón. Aquest grup de rock influenciat pels Stones, Leño i Barricada, està compost per Fonso Castillo (veu i guitarra), Pedrito Martínez (baix i veus) i Marc Marquès (bateria I veus), tres músics de dilatada experiència (Umpapah, Zitzania, Gazpacho, etc). Fa un any es van ajuntar per formar les bases d'aquesta formació, amb temes propis que parlen de la vida i les relacions, però que també tenen un component de crítica social. No us podeu perdre un dels grups de rock més sòlids i autèntics de les comarques gironines! 

 

6. Ramonlluc de Selvanyola

Lluís Bosch, titellaire i dissenyador gràfic, és el manipulador, actor i creador dels espectacles de la companyia la Finíssima, i Montse Mola, psicòloga i titellaire, és qui fa el disseny de vestuari i qui desenvolupa la part pedagògica. Ells i els titelles són les ànimes de la companyia. El seu darrer espectacle és Ramonlluc de Selvanyola, l'alter ego d'en Lluís, un personatge ancestral, una projecció en el temps de l'art de fer titelles. 

 

7. La prèvia 

Teniu ganes de fer un petit tast de la segona edició del Festival? Enguany, podrem descobrir el món del vinil i la cultura del rock'n'roll abans de la data oficial de la Nostaldisc, ja que ens ha preparat durant el mes d'abril un conjunt de tallers, xerrades i concerts per fer la prèvia.

Durant un mes, podrem gaudir d'activitats com 'La Gran Vinilada' amb els DJ's Big Kahuna, Arnald Garcia, Big Villano i Albert València (21 d'abril), que es farà al bar la Pedra de 19.30 h a 01.00 h; el diàleg 'Els meus vinils' (29 d'abril), a l'Ateneu 24 de Juny, que reunirà els musicòlegs Jaume Rufí (lletrista), Santi Thió (professor) i Pau Marquès (director del Black Music Festival i el Festival Emergent) i ens farà ballar amb punxada de Vinils de Mr Blond i Dj's Radiofree Sessions; el Concert de 27 notes (28 d'abril) a l'Espai la Pineda de Sant Gregori; i la taula rodona 'Producció, gestió i promoció. Tot el que hauria de saber un músic' (22 d'abril), a Moby Disk, amb diversos convidats com Jordi Puig (director de U98 Music), Xevi Vila (director RGB Suports), Robert Garcia (Discografia Global), Edu Bonet (Cases de la Música) i Fonso Castillo (músic). 

 

8. La fira del disc 

La Nostaldisc és, indubtablement, una data assenyalada pels amants de la música i del vinil en particular. En aquesta edició, s'ha prioritzat els stands dedicats al vinil, en tots els gèneres musicals, ampliant la Fira del Disc a tots els gustos i interessos musicals. Com a la primera edició, també estan convidats els stands, relacionats amb instruments, artesania i roba de marxandatge. Per triar i remenar!

Més informació: 

Tota la informació sobre el festival i les seves activitats a la pàgina de Facebook

També et pot interessar