Surtdecasa Girona
,
04/05/2016
Fires i festes

La fira dels nostàlgics del disc

El pròxim 28 de maig arriba la primera edició de Nostaldisc, dedicada al desaparegut músic Jordi Pagès

Foto: 

CEDIDA
Imatge del desaparegut Jordi Pagès Huerta
Què se n'ha fet d'aquelles llargues cues d'aficionats a la caça d'articles en liquidació? I de les tardes a les botigues de discos per aconseguir el tresor musical que ens faria somniar durant les estones lliures? On han anat a parar aquells objectes que ens descobrien la música de llegendes com The Eagles, Led Zeppelin, Rollin Stone, The Beatles o Janis Joplin? Hem canviat de segle i l'era de les plataformes de descàrrega, els iPad, els MP3 i l'Spotify s'ha imposat sense cap mena d'escrúpols. Avui, a qualsevol ciutat o poble de Catalunya és un repte trobar locals que puguin comercialitzar CD i – encara menys – vinils. Davant d'aquesta situació, una legió de nostàlgics ha decidit iniciar un projecte diferent i engrescador: Nostaldisc, la fira del disc de col·leccionista i cultura del rock'n'roll de la Vall de Llémena.

El pròxim 28 de maig, l'Espai la Pineda de Sant Gregori acollirà la primera edició d'aquest esdeveniment organitzat per LE2X i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Gregori i Ràdio Sant Gregori, que aquest any està dedicada al desaparegut Jordi Pagès Huerta, professor i baixista del poble molt vinculat al panorama musical gironí dels anys 80, 90 i 2000.

Durant 12 hores, Nostaldisc s'omplirà de discos, música, teatre i rock'n'roll. La fira obrirà portes a les 10 del matí amb un fòrum de trobada obert i espontani per als amants de la música. Una hora més tard, s'iniciaran les actuacions amb Els Batecs de la Vall, que deixaran pas a un dels plats forts de la jornada, el programa especial de Ràdio Sant Gregori dedicat a la figura de Jordi Pagès. Aquesta emissió es podrà escoltar en directe a la fira i comptarà amb un llarg reguitzell d'entrevistes i col·laboracions de la mà de Radiofree. Paral·lelament, de 12 a 14 h, hi haurà espectacles i activitats per a tots els públics, amb les propostes del grup de clown La Calamiclown, la companyia de titelles La Finíssima i la formació musical The Nuss.

A la tarda, compartiran escenari bandes d'una llarga trajectòria com Xucupà o La Rodona, d'altres més actuals com el grup de folk Germà Negre i els grups de rock La Banda del Yuyu, Smoumolnö, The Cartellà Rock Band i The Forrest Band. Amb motiu de la primera edició de la fira, tornaran a actuar després de molts d'anys d'inactivitat els olotins Pa torrat o el grup gironí de jazz fusió Metropol. A més, el segell garrotxí tampoc hi faltarà, ja que Manelic de Pera & la Electric Che Guevara Band i els irreverents Deu ni Duo hi aportaran l'essència popular de la comarca.

Més informació: 

Podeu consultar tota la programació al cartell de la fira:

 

També et pot interessar