,
01/09/2014
Cervesa

Una troballa estiuenca

Suposo que, com faig jo, molts de vosaltres aneu a veure els pares un cop per setmana, o potser cada dues. Jo m’entreno dies abans. Menjo molt poc, però molt poc, perquè sé que ma mare em botirà de mala manera quan m’assegui amb ells a taula. Mon pare, per la seva part, obrirà la nevera i en traurà unes tres o quatre varietats diferents de cervesa. Apa, té, nen, agafa la que vulguis. Ha estat així com aquest estiu he descobert la Montseny.
 
Suau i alegre
N’havia sentit a parlar, de la Montseny, però no l’havia pas tastada. De fet, era una assignatura pendent perquè l’he vista exposada en diverses fires que et pots trobar a qualsevol poble català. De fet, i si em permeteu canviar de tema un moment, a Reus en teníem una, de mostra cervesera. L’hem celebrada un parell de cops i enguany, quan molts l’esperàvem amb ànsia, ens hem hagut de fer fotre sense rebre cap explicació per part dels organitzadors. Queda dit.
 
Al que anàvem, va. A la Montseny. Si bé es tracta d’una birra artesanal i, per tant i en principi, sense les mateixes possibilitats d’expansió que les cerveses industrials, el cert és que la podreu trobar al supermercat (Esclat i Bon preu en serien dos exemples). N’hi ha de molt diferents varietats, però la que més m’ha convençut és la Blat. Suau, alegre, refrescant. Ideal per a l’estiu, oi?
 
Diferents maltes
Es tracta d’una cervesa de marcat caràcter germànic. L’aroma és suau i delicada, potser per la presència força equilibrada de diferents tipus de malta. El millor, no obstant això, arriba un cop a la gola. La Montseny Blat té cos, presència i el regust és força intens malgrat tractar-se d’un beuratge més aviat suau i de baixa graduació (tot just un 4%). En essència, doncs, és una grata sorpresa. 
 
Si consulteu el web de la Montseny hi trobareu tota la carta de cerveses que elaboren. N’hi ha per a tots els gustos. Negres, rosses d’alta fermentació, ecològiques, seguint la tradició britànica... I, a més, organitzen visites guiades per la seva fàbrica a Sant Miquel de Balenyà que inclou un tast final. Jo, la veritat, m’ho estic plantejant. El plaer escumós és també assaborir moments i conèixer altres llocs i indrets. Això sí, l’objectiu final és beure. Que consti. 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.