,
17/11/2015
Cervesa

Les segones oportunitats

Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim. I te n’endús un mal record, i durant un temps et penses que no t’ha agradat i fins i tot en parles malament, i la rebutges. Però l’atzar i l’oblit ja les tenen aquestes coses, i tard o d’hora repeteixes. I canvies d’opinió.
 

La cervesa més popular de Japó

Us parlo, estimats, d’una raresa, una troballa que en el seu dia vaig tastat molt encuriosit i que va decebre’m. Em va semblar fluixa, sense cos, ni personalitat. Vulgar. I, en canvi, ara que l’he tornada a assaborir, les sensacions han estat ben diferents. N’heu begut mai, de cervesa japonesa? La més popular és la Sapporo, la nostra protagonista d’aquesta entrada. 
 
Va ser el seu disseny, en llauna, el que em va tornar a atraure. Es presenta, sovint, amb forma de pinta, i és platejada. Jo no sóc massa de metall, la cervesa m’agrada sempre en ampolla, però vaja, aquest serà un debat que tindrem un altre dia. Un cop oberta i servida, i com a palelager, la Sapporo és d’un daurat pàl·lid i l’escuma justa i necessària. 
 

Aromàtic i lleugerament amarga

Una altra de les seves virtuts és l’aroma. És intensa però equilibrada, potent però sense ser pesada. Els més dolents podríeu dir-me que per la descripció que us n’estic fent, la Sapporo és una mena de Budweiser nipona, una d’aquelles cervesetes ptsè de les quals us vaig parlar en articles anterior d’El plaer escumós. 
 
Però ni de bon tros, benvolguts. Cal ser pacient, si som de segones oportunitats. El més agradable de la Sapporo, amb tot, arriba quan ja viatja gola avall. Es lleugerament amarga i té un final agradable, quelcom que la distancia d’altres birres similars. D’acord, no és pas tan forta com una torrada belga, però és molt refrescant.
 
Acompanyeu-la, si podeu, d’una mica de sushimi o de sushi. Una bona experiència. 乾杯!
 
 
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.