,
28/07/2015
Cervesa

Ambre fosc

No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera. Ja fa una colla d’articles que vaig parlar-vos de l’Estrella Galicia, per a un servidor de tots vosaltres la millor cervesa (sí, sí, així de clar i rotund) de l’Estat espanyol. Avui, benvolguts amants de la birra, vull comentar-vos què em sembla un altre dels beuratges que fan a la mateixa casa, és a dir, Hijos de Rivera.
 
Cervesa extra gallega
Es tracta de la 1906 (anomenada així en honor al naixement de la fàbrica dels Rivera), una delícia. S’assembla força a la seva germana més popular, l’Estrella, però potser és més equilibrada, no tan aspra i molt més elegant. De qualitats n’hi trobo moltes, i pel que fa als defectes tan sols hem de lamentar que, ara per ara, sigui encara força difícil de trobar a casa nostra. 
 
La 1906 és escumosa (i ja ho sabeu, ja, que això m’agrada), d’una intensa aroma que evoca la malta que conté i d’un color ambre fosc gairebé negre, hipnòtic, prova del seu caràcter. A més, té el punt just d’amargor per no ser massa forta ni massa aigualida. Per tot plegat, creieu-me, doneu-li una oportunitat, que no us decebrà pas. Alerta, això, sí que és tota una 6,5%. 
 
La colorada, més forta 
Ara bé, si sou d’emocions fortes tampoc us podeu perdre la varietat vintage de la 1906, anomenada La colorada. Recupera l’estil d’elaboració dels principis dels Rivera i té una graduació del 8%, que queda compensada per la seva persistent amargor. Totes dues, està clar, preneu-vos-les ben fredes i acompanyeu-les d’aperitius amb cos perquè del contrari agafareu un pet sense ni adonar-vos-en.
 
Val a dir, finalment, que els Rivera s’han espavilat de valent i que en els darrers anys la seva cervesa ha incrementat vendes a escala mundial perquè han dut a terme campanyes de màrqueting encertades (enguany la 1906 ha patrocinat un festival de jazz) però, sobretot, per la més que notable qualitat de les seves marques. Potser no tenen la fama ni la presència d’altres, sí, però i què. Ja està bé, potser. Així, l’Estrella Galicia i la 1906 seguiran sent un petit secret, un petit plaer entre nosaltres. 
 
Salut, companys. 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.