Foto: 

Xavier Padrós
Taller 'Qui no s’espanta, estampa!' al Museu del Disseny de Barcelona

Les 7 propostes per fer amb infants a Barcelona

Museus, centres cívics, biblioteques i espais cooperatius per visitar i descobrir el món
Anna Vilamú Bosch
,
11/02/2020
Família
Barcelona disposa d'una àmplia oferta cultural: museus, centres cívics, biblioteques, espais cooperatius... Però quines propostes hi ha dirigides especialment a infants? Us oferim una selecció de diverses activitats per experimentar, jugar, crear, cooperar, pensar i compartir que de ben segur gaudireu, tingueu l'edat que tingueu.

1. Ona, la saviesa del bosc
Sant Andreu Contemporani, el programa dedicat a l'art emergent del Districte de Sant Andreu, ha creat l'Ona, una nena inventora i aventurera que us acompanyarà pels diferents camins de l'art. Un espai on infants i artistes experimenten amb estratègies creatives amb l'objectiu de generar coneixement compartit des de la pràctica. En aquesta quarta edició del programa, a cura d'en Serafín Álvarez, els artistes Cristian Herrera Dalmau, Aldo Urbano, Valentina Alvarado Matos o Joe Highton, ens aproparan les seves propostes.
Més informació

2. Carnestoltes tal com ho feien els barcelonins i barcelonines del 1700
Diumenge 23 de febrer el Born CCM ofereix un taller familiar per experimentar i descobrir les vestimentes de la festa més esbojarrada de l'any: el Carnestoltes. Podreu deixar volar la imaginació i idear màscares, antifaços i tota mena de complements. A més, durant el taller es comptarà amb la presència de Xuriach, una companyia de música i dansa antiga i tradicional especialitzada en l'estudi, la investigació i la difusió de la dansa i la música del Renaixement i el Barroc. Ens aproparan al repertori musical, l'estètica, els ritmes, els sons i les danses que omplien carrers, places i salons mentre tindreu la possibilitat d'assaborir un tast de la millor xocolata.
Més informació



3. Zooom, una sala de videojocs per a totes les edats.
Zooom és un espai que s'obre gratuïtament al públic en el marc de l'exposició 'Gameplay', al CCCB. Es tracta d'una sala de jocs, comissariada per Lucas Ramada Prieto i Hugo Muñoz Gris, que deixa de banda les propostes de joc més generalistes i ofereix una selecció de vint obres independents. Aquestes plantegen un recorregut per diverses experiències lúdiques, des de la carnavalesca competició i la necessària cooperació, fins a d'altres més oblidades com la contemplació o la reflexió a partir del joc. Tot el que hi trobareu disloca i desafia algunes de les possibles expectatives i percepcions sobre el que és aquest mitjà i ens mostra les seves extraordinàries possibilitats expressives i creatives. Un espai de joc intergeneracional que fa bona la màxima que "la cultura de qualitat per a les criatures és cultura de qualitat per a tothom".
Més informació

4. El cicle d'espectacles El petit Sandrau!
Sala Sandrau ens convida un dissabte al mes, el CC Parc Sandrau, a viure plegades la màgia del teatre amb propostes escèniques d'allò més variades. A través de la seva secció infantil el Petit Sandrau!, podreu compartir els records i anècdotes d'en Jordi, en Toni i en Claudi tot cantant amb ells o respondre la pregunta: "què passaria si al conte del famós Flautista hi hagués una nena sorda?" Totes les sessions són gratuïtes. T'hi apuntes?
Més informació

5. Enigmes al Museu Nacional d'Art de Catalunya
El Museu Nacional d'Art de Catalunya ens proposa apropar-nos a les seves col·leccions des d'una mirada investigadora. A través de diversos jocs de pistes i itineraris autoguiats per infants podreu descobrir el que amaguen les sales del museu i les seves obres. Buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l'assassí d'un pobre pastor veureu que les obres d'art estan plenes de secrets.
Més informació



6. Zibila i el poder de les ratlles, una pel·lícula sobre la diversitat

Dirigida per Isabelle Favez, aquesta proposta ens apropa al món de Zibila, una zebra adoptada per una família de cavalls. En el seu primer dia d'escola, els seus companys la tracten diferent i se'n riuen d'ella per tenir ratlles, però gràcies a una gran aventura amb el seu amic Carino recuperarà la seva confiança. Una història que es projecta acompanyada de tres curts per celebrar la diversitat.
Més informació

7. Qui no s'espanta, estampa!
El Museu del Disseny de Barcelona ens convida a conèixer la col·lecció de moda exposada de forma permanent 'El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)'. La proposta és visitar l'exposició fixant-vos molt bé en els teixits o les estampes, i descobrir les tècniques utilitzades per aconseguir aquests patrons decoratius. Posteriorment, al taller s'experimentarà amb la tècnica d'estampació a mà, al bac, per decorar una roba entre totes les persones participants. I al final, cadascú es podrà enduu a casa una peça personalitzada!
Més informació

A

També et pot interessar