Foto: 

cedida

La Fira de Circ al Carrer o el dia que la Bisbal roba protagonisme a les turístiques viles veïnes

Aquest cap de setmana arriba la 24a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal amb prop d’una cinquantena d’espectacles i una trentena de companyies
Laura Cortadellas
,
16/07/2019
Espectacles
Enguany se celebra la 24a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. L’esdeveniment és un fenomen estimat i consolidat a parts igual. Els bisbalencs que hem, més o menys, conviscut amb aquestes vint-i-quatre edicions, l’hem vist créixer: de quan tot plegat era una trobada íntima i local al desplegament que suposa darrerament. Des de fa uns quants anys, la fira és sinònim de multituds. Aquí, ja ens agrada: el dia que la Bisbal roba protagonisme a les turístiques viles veïnes.
Convidarem amics i des de la modèstia impostada presumirem una mica de poble

Anem, primer de tot, a les arrels de tot plegat. La història comença l’any 1994 amb els Nuiks. Aquesta entitat juvenil, poc entesa en temes de palestra, es va proposar mobilitzar la Bisbal. Per fer-ho, va decidir recuperar una antiga fira que els anys 1983 i 1984 havia organitzat una altra entitat: els Paufila. Després de treballar-hi durant tot un any, el 1995 se celebra la primera nova edició d’aquest esdeveniment. Des de llavors, cada any, col·laboradors i organitzadors s’hi llancen de caps per garantir-ne l’èxit. Enguany no serà pas una excepció: el proper cap de setmana, més d’una trentena de companyies i una seixantena d’espectacles posaran la Bisbal d’Empordà potes enlaire.

Els forasters arribaran i les places s’ompliran. Els bisbalencs, cofois, en trauran pit. Jo diria que, per norma general, els d’aquí no fem especial gal·la del nostre poble (malgrat certa gent s’entossudeixi a recriminar-li a servidora el contrari). El dia de la Fira de Circ, però, tots plegats ens mostrem, clarament o dissimuladament, més contents de ser d’on som. Si més no, més que no pas la resta de l’any, quan imatges icòniques de biblioteques tancades ens fan abaixar el cap.

A fi de comptes, és un cap de setmana bonic. Ens queixarem de les masses i veurem menys espectacles dels que voldríem. La fira, però, ens obligarà a fer vida (la que cadascú pugui) al carrer. Des del matí fins a altes hores de la nit, per allà l’Espai Fira. Convidarem amics i des de la modèstia impostada presumirem una mica de poble. I de què podrem vantar-nos aquest any concretament?

Al web, trobareu el llistat exhaustiu de tots els artistes que hi participaran aquest 2019. De temàtiques, com sempre, n’hi ha per a tots els gustos: espectaculars malabars, teatre gestual, clown, equilibris i contorsions, i molt humor. Pels més cagadubtes, ben aviat es publicarà la selecció dels 10 espectacles imprescindibles segons Surtdecasa Empordà. Que comenci la funció!

Més informació: 

Fira de Circ al Carrer 
Dies 19, 20 i 21 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Més informació a la web

A

També et pot interessar