Laura Cortadellas
,
05/07/2017
Espectacles

La Fira de Circ al Carrer o el dia que la Bisbal roba protagonisme a les turístiques viles veïnes

Aquest cap de setmana arriba la 22a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal amb una seixantena de funcions d’una quarantena de companyies nacionals i internacionals

Foto: 

Cedida
Enguany se celebra la 22a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. L’esdeveniment és un fenomen estimat i consolidat a parts igual. Els bisbalencs que hem, més o menys, conviscut amb aquestes vint-i-dues edicions, l’hem vist créixer: de quan tot plegat era una trobada íntima i local al desplegament que suposa darrerament. Des de fa uns quants anys, la fira és sinònim de multituds. Aquí, ja ens agrada: el dia que la Bisbal roba protagonisme a les turístiques viles veïnes.
"Convidarem amics i des de la modèstia impostada presumirem una mica de poble"

Anem, primer de tot, a les arrels de tot plegat. La història comença l’any 1994 amb els Nuiks. Aquesta entitat juvenil, poc entesa en temes de palestra, es va proposar mobilitzar la Bisbal. Per fer-ho, va decidir recuperar una antiga fira que els anys 1983 i 1984 havia organitzat una altra entitat: els Paufila. Després de treballar-hi durant tot un any, el 1995 se celebra la primera nova edició d’aquest esdeveniment. Des de llavors, cada any, col·laboradors i organitzadors s’hi llancen de caps per garantir-ne l’èxit. Enguany no serà pas una excepció: el proper cap de setmana, més d’una trentena de companyies i una seixantena d’espectacles posaran la Bisbal d’Empordà potes enlaire.

Els forasters arribaran i les places s’ompliran. Els bisbalencs, cofois, en trauran pit. Jo diria que, per norma general, els d’aquí no fem especial gal·la del nostre poble (malgrat certa gent s’entossudeixi a recriminar-li a servidora el contrari). El dia de la Fira de Circ, però, tots plegats ens mostrem, clarament o dissimuladament, més contents de ser d’on som. Si més no, més que no pas la resta de l’any, quan imatges icòniques de biblioteques tancades ens fan abaixar el cap.

A fi de comptes, és un cap de setmana bonic. Ens queixarem de les masses i veurem menys espectacles dels que voldríem. La fira, però, ens obligarà a fer vida (la que cadascú pugui) al carrer. Des del matí fins a altes hores de la nit, per allà l’Espai Fira. Convidarem amics i des de la modèstia impostada presumirem una mica de poble. I de què podrem vantar-nos aquest any concretament?

Les onomatopeies que omplen el cartell d’enguany parlen per sí soles. I és que són els sons que ompliran els carrers de la Bisbal el proper cap de setmana. Clap-clap: aplaudiments. Uuui!: emoció. Ha! Ha! Ha!: rialles i diversió. Ooh!: espectacle en estat pur.

Al web, trobareu el llistat exhaustiu de tots els artistes que hi participaran aquest 2017. De temàtiques, com sempre, n’hi ha per a tots els gustos: espectaculars malabars, teatre gestual, clown, equilibris i contorsions, i molt humor. Pels més cagadubtes, ben aviat es publicarà la selecció dels 10 espectacles imprescindibles segons Surtdecasa Empordà. Que comenci la funció! 

Més informació: 

Fira de Circ al Carrer 
Dies 14, 15 i 16 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Més informació a la web

També et pot interessar