Jump to navigation
1. Més de 800 llibres en català gratisViquitexts és una biblioteca lliure, una col·lecció d'obres escrites en català i que són de domini públic o estan sota llicència lliure. Hi podreu trobar: poesies, cançons populars, novel·les de tota mena, textos religiosos, manifests i declaracions, discursos, textos legals i altres documents històrics que segur que podran satisfer la curiositat dels més exigents.
2. Més de 2000 pel·lícules disponiblesT'agrada tant el documental com la ficció? La plataforma eFilm té 2.000 pel·lícules disponibles. Amb el carnet de la biblioteca pots veure'n vuit al mes, completament gratis. Et detallem les instruccions: una vegada heu seleccionat la pel·lícula, teniu 72 hores per veure-la, ja sigui des de l'ordinador, des d'una tablet o des del mòbil. Accedir-hi és tan fàcil com entrar a eBiblio.cat, iniciar sessió amb el número del vostre carnet de biblioteca i la contrasenya (si no l'heu canviat és la vostra data de naixement sense espais i amb l'any sencer) i clicar a l'apartat 'pel·lícules', a la columna de l'esquerra. Quan feu clic a 'visualitzar', entrareu a la pàgina on podreu consultar tot el catàleg de pel·lis 'online'.
3. Canal Cuarentena de FilminFilmin, la plataforma de cine online, ha creat un canal que porta per nom Quarantena en què recomana als espectadors pel·lícules sobre persones "atrapades". Alguns exemples són 'The party', 'La soga', 'Ànima mater'; o pel·lícules on apareixen vídeos com per exemple 'Rec', 'Doce monos', 'Antiviral' o 'Utopia'. També hi ha propostes sobre veïns que viuen tancats a casa com per exemple, 'La finestra indiscreta'.
5. #coronavirusplaysEl dramaturg Jordi Casanovas ha impulsat #coronavirusplays, una proposta per a la creació de monòlegs d'un màxim de tres minuts de durada sobre què se sent i es viu en aquests moments per compartir a les xarxes en format de text i que actors i actrius interpretaran voluntàriament. Us posem un exemple sobre un dels monòlegs en què es parla de la febre del paper higiènic.
7. Poesia en temps de confinamentAprofitar aquest temps a casa per escriure poesia és el que proposa Poeta de guàrdia, un compte de Twitter que cada dia compartirà un poema escrit expressament per a l'ocasió, que serà recitat pels mateixos poetes i que s'ha estrenat amb Josep Pedrals. Aquí va un exemple d'un dels poemes: "Ara estarem parats dalt de la sínia / durant un temps en què tot serà espera. / Gronxats en el grinyol d'una cistella, / inquiets, perquè la inèrcia és qui ens domina". Així comença el poema inèdit per a la iniciativa @poetadguardia.
8. Cuarentena FestDiversos músics i grups de l'escena independent d'arreu de l'Estat, juntament amb segells discogràfics i agències de management com Luup Records, Snap! Clap! Club, Ground Control o Calima, han creat el Cuarentena Fest, un festival online on els artistes actuaran des de l'espai on hagin escollit fer-ho, ja sigui des del seu espai de creació, locals d'assaig o dormitoris, per exemple. Els concerts es podran seguir des dels canals de YouTube dels grups i artistes participants, o a través de la web del mateix Cuarentena Fest. I també en sector musical, la discogràfica Bankrobber ha creat una llista feta a partir d'una selecció de cançons dels seus artistes, com Sanjosex, Mazoni i El Petit de Cal Eril, que ha batejat amb un nom ben explícit, 'Cançons maques per a aquests dies de merda'.
9. Visita els museus on lineUn seguit de museus i galeries del món tenen obertes les seves portes per fer-hi una visita virtual. És el cas de la Galleria degli Uffizi de Florència, el Metropolitan Museum de Nova York, el Museu del Prado o el propi Louvre. Aprofita per descobrir les millors obres de la història de l'art sense moure't de casa!
Alessandro Baricco | Foto: Cedida 10. Les conferències del CCCB en streaming El CCCB retransmetrà en streaming totes aquelles activitats que ho permetin. De moment, es podran seguir des de la seva web la conversa entre Alessandro Baricco i Jorge Carrión el 16 de març a les 18:30 hores i la conferència de Stefano Mancuso, el 19 de març a les 18:30 hores.