Ganges

Foto: 

Cedida
Ganges serà una de les participants al festival

Cuarentena Fest, el festival des de casa

El festival de música online tindrà lloc del 16 al 27 de març
Surtdecasa
,
14/03/2020
Música
La crisi sanitària del coronavirus ha provocat l'ajornament de nombrosos festivals, la cancel·lació de concerts i el tancament de teatres i diversos equipaments públics i privats, essent el sector cultural un dels grans damnificats d'aquesta crisi. Per altra banda, des de les institucions es demana que la població es mantingui a casa per evitar el contagi de la Covid-19 i col·lapsar així el sistema sanitari, i en algunes zones ja està pràcticament confinada. Però en els pitjors moments sorgeixen les millors idees, com el Cuarentena Fest, el primer festival musical a distància.

Diversos músics i grups de l'escena independent d'arreu de l'Estat, juntament amb segells discogràfics i agències de management com Luup Records, Snap! Clap! Club, Ground Control o Calima, han creat el Cuarentena Fest, un festival online on els artistes actuaran des de l'espai on hagin escollit fer-ho, ja sigui des del seu espai de creació, locals d'assaig o dormitoris, per exemple. Els concerts es podran seguir des dels canals de YouTube dels grups i artistes participants, o a través de la web del mateix Cuarentena Fest.

Tal com expliquen els organitzadors en el seu manifest, "no volem que la música pari i músics i segells independents d'aquest país ens hem unit per seguir oferint cultura en aquests temps difícils. Si les circumstàncies no ens permeten trobar-nos amb els fans, volem seguir arribant a ells, en el seu confinament, a casa seva".

  • imatge de control 1per1

Els blanencs Kids From Mars participaran al Cuarentena Fest | Foto: Cedida

Diversos grups catalans com Kids From Mars, El Petit de Cal Eril, Pavvla, Le Nais o The Crab Apples han confirmat la seva participació, i se sumen a altres artistes independents de tot l'Estat com Cariño, Ganges, Betacam o Papa Topo. El festival tindrà lloc del 16 al 27 de març amb 4 concerts diaris i serà totalment gratuït, tot i que es poden fer donacions, que es repartiran entre els músics participants.

Podeu consultar tots els horaris aquí, i mentrestant, podeu anar obrint boca amb la playlist a Spotify que han creat amb els grups participants al festival. Tal com afirma l'organització, "concerts diaris, amb un tipus de proximitat diferent, amb una filosofia clara: la música no s'atura, ni tan sols en temps tan durs com aquest".

Però la idea és que el festival no es quedi en un esdeveniment amb caducitat i ja està. Volen que tothom es plantegi com afectarà aquesta aturada al món de la música i de la cultura en general. Que sigui una plataforma de visibilització de tota la gent que treballa en el sector de la cultura. Per això, a partir de dilluns llançaran una campanya anomenada Cuarentena Cultura amb la qual poder exposar tot això. Estarem atents!

Més informació: 

A

També et pot interessar