Jump to navigation
Aquesta excursió gastronòmica formada per petits tastets a base de pa i guarnicions varies és ja un clàssic a moltes ciutats vallesanes. La de Terrassa, però, gaudeix de gran renom i repercussió. És de les més ben considerades i acull paladars d'arreu. La visiten les ciutats veïnes i, fins i tot, d'altres comarques properes. Una proposta de la mà del Gremi d'Hostaleria de la ciutat que, no només creix any rere any, sinó que es renova i despunta en originalitat i creació.
Tapa de El Porró
Pels que us estreneu en aquesta ruta i voleu saber com funciona:
Cada un dels bars o restaurants que participen de la iniciativa presenten una tapa a concurs a un preu prou suculent (tapa i quinto, 2.5 eurus). Un cop controlats els llocs on podeu anar (trobareu guies a l'ajuntament, al departament de cultura i escampades per tota la ciutat) només us heu de dirigir a l'establiment en qüestió, tastar la tapa i entregar el tríptic per tal que us posin el segell del local. Valoreu, després, amb una nota de l'1 al 5, depenent de si us ha agradat molt o poc, i així successivament a cada bar on vulgueu parar. Però no patiu pas, no cal menjar-s-ho tot el mateix dia, teniu temps fins el 14 de juny. Un cop acabada la campanya, dipositeu la guia segellada i emplenada amb les vostres dades a l'oficina de turisme de Terrassa i creueu els dits.
Pels veterans impacients que ja se us fa la boca aigua:
Què us té preparada aquesta sisena edició? Més de 50 tapes repartides per tota la localitat, perquè aquesta no és una ruta exclusiva del centre, sinó que s'expandeix a les afores i a altres pobles veïns.
Si sou amants del peix, us esperen degustacions com les de Ca la Mari o del Master3, combinant el bacallà i el salmó amb sales marinades i les panses més dolces.
Si us encanta la carn, no us podeu perdre la botifarra negra caramel·litzada de La Torreta, el clàssic del territori del Sa Illa, que mai falla, o la mandonguilla a la catalana del Bizarre.
Tapa de La Torreta
També hi ha varietat pels forofos del menjar yanki i per tots aquells que vulgueu omplir l'estomac. Si amb una o dues tapes voleu quedar tips, aquestes són algunes de les vostres opcions: el Candy Amagat del John's Italian, la croqueta de cua de bou amb muselina de ceps del Zurito o el niu d'aglà de La Vinyeta.
Evidentment, també hi ha cuina per celíacs. Podeu dirigir-vos al Bar Restaurant La Granada o al Tastet. Al primer us serviran una deliciosa galta mechada i un Niu de les fonts al segon: una sorpresa que no podem desvetllar.
I si us quedeu amb gana i us criden els postres llaminers, una de les alternatives pot ser la de La Parada, amb un senyor brownie de bacallà: una explosió de dolç i salat totalment inesperada.
Tapa de La Parada
Aquests són alguns dels exemples del que podreu degustar durant quasi un mes. Si us organitzeu bé, podreu provar i puntuar-les totes. Qui s'apunta al repte?