Jump to navigation
1. Espai familiar
Clown, teatre de text, narració de contes, música, animació, titelles, dansa, màgia... El FITAG dedica una part destacada de la seva programació al teatre familiar, amb la vocació de mostrar el teatre des d'una visió multicultural en què la llengua no suposi un obstacle i l'expressió arribi també als nens per altres vies. Amb aquesta proposta, el festival apropa els escenaris als petits de la casa perquè s'iniciïn en l'art de saber estar, des del silenci, l'escolta activa, la participació respectuosa, el gust de contemplar i saber gaudir, acompanyats dels seus familiars en un temps d'oci compartit. Tot això, els dies 25, 26 i 27 d'agost als matins a l'espai de l'Auditori Viader – Casa Cultura.
2. Reinterpretació dels clàssics
El Centre Cultural La Mercè serà l'escenari de l'adaptació del director uruguaià Raul Rodriguez de l'obra de 'Hamlet' els dies 24, 25, 26 i 27 d'agost. Aquesta coproducció del FITAG mostrarà als gironins i gironines un clàssic teatral escrit fa més de 400 anys amb alguns canvis i adaptacions. I és que el personatge protagonista no és un home dubitatiu, sinó un jove estudiant hereu futur d'un regne que rep per sorpresa el reclam de l'espectre del seu pare mort per tal que vengi el seu assassinat.
2. Regust exòtic
Com cada any, el FITAG acull un bon grapat d'espectacles d'altres països del món. Enguany, de les 25 companyies teatrals participants, onze són d'estats diferents. Trobem produccions com 'La mauvaise conscience' (24 d'agost a la Planeta) de la companyia senegalesa La Rénédrame, 'Vital Signs' (25 d'agost a La Planeta) dels isrealians Galgal Theatre, 'Woyzech' (26 d'agost a La Planeta) de la companyia iraniana Boutia-All Theatre Group, 'Miss Julie' (27 d'agost a La Planeta) dels egipcis Creation Group, 'GODOT(33)' (23 d'agost a Casa Cultura), dels polonesos Teatr Krzywa Scena, '1984' (26 d'agost a la Casa Cultura) dels ucraïnesos Splash-Drama School, i els espectacles de FITAG de Nits de 'Terreno en venta' (Xile), 'Poses para (no) olvidar' (Brasil), 'Potencialmente Haydée' (Uruguay) i 'Crónicas de un comediante' (Argentina)
4. Xarxa teatral als municipis
Un dels projectes més interessants del festival és el FITAG als Municipis, una xarxa que neix amb la seva vocació d'arribar als pobles i ciutats del voltant de Girona. Els espectacles es traslladaran a municipis com Figueres, Sant Gregori, Puigcerdà, Palamós, La Jonquera, Sant Pere Pescador, Salt, Llançà, Vidreres, Besalú, Lloret de Mar i Maçanet de la Selva. Una estratègia per tal que els habitants de les poblacions més allunyades de la capital puguin gaudir de les arts escèniques de casa nostra i d'altres estats.
5. Les nits més teatrals i llunàtiques
Els animals escènics més atrevits tindreu l'oportunitat de veure i, fins i tot intervenir, en un espai dinàmic, obert i participatiu dins el FITAG de Nits. Es tracta d'un escenari de café teatre, amb servei de bar que, a partir de les 00.30 h, oferirà un seguit de propostes que faran de les nits gironines una petita festa teatral. Dividit en nits temàtiques de cabaret i teatre, aquesta edició programarà els espectacles de ' Crónicas de un comediante' (27 d'agost), 'Potencialmente Haydée' (26 d'agost), 'Poses para (no) olvidar' (25 d'agost) i 'Terreno en venta' (24 d'agost).
6. Un festival consolidat
El Festival Internacional de Teatre Amateur porta ja 19 anys programant espectacles a la ciutat de Girona i als seus voltants. L'any passat, l'esdeveniment va celebrar la seva majoria d'edat i, enguany, treu pit amb un cartell farcit d'obres del territori, d'altres països i una coproducció a l'altura dels esdeveniments més destacats del país.
7. Esperit crític i transformador
Des dels seus inicis, el Festival Internacional de Teatre Amateur aposta per produccions que ens facin reflexionar, emocionar i plantejar dubtes. Un exemple és el projecte teatral al Refugi Antiaeri Jardins de la Infància, en què els alumnes del Centre de Formació Teatral El Galliner presentaran 'A la deriva' (24, 25 i 26 d'agost), sota la dramatúrgia de Juan Manuel Casero. Aquesta coproducció del FITAG consta d'històries breus, intenses, de persones a persones, que trenquen la quart paret i tracten el problema cíclic dels refugiats i dels invisibles.
8. Aposta per altres disciplines
El teatre no és l'única disciplina que es tracta al festival. Precisament, aquesta característica multidisciplinària el porta a abraçar altres arts com per exemple el cinema amateur. Enguany, podrem descobrir al Cinema Truffaut 'Anatomia d'un festival: FITAG, 5 dies per ser feliç' (27 d'agost), del director Xavi Villanueva, un documental que pretén ser un quadern de bitàcola del dia a dia del FITAG, de l'organització del festival, la feina de tot l'equip i la confluència de gent de diferents gremis.
Programació completa de la setzena edició del FITAG