,
03/02/2014
Cervesa

Tot recordant Flandes

Us diré un secret. Si mai em perdo, busqueu-me a Malines. M’encanta Bèlgica. I la seva cervesa, clar. Si n’hagués d’escollir una seria la Chimay, ja ho sabeu. Us en vaig parlar a l’estiu, quan El plaer escumós tot just donava les seves primeres passes. Ara ja fa ben bé un parell d’anys que vaig ser per últim cop al país pla, que és com l’anomenen els seus veïns, i l’enyoro. Potser per això la darrera troballa que he fet m’ha fet molt feliç. Perquè per una estoneta m’hi ha fet tornar.
 

Espanya, Flandes

Des de Bilbao m’ha arribat un gran present, una ampolla de cervesa Brabante. La seva etiqueta ja ho deixa ben clar: ‘Cerveza españolahechasiguiendo la tradición de Flandes’. Vaig escollir el moment per beure-me-la. Vaig torrar pa de pagès, vaig tallar pernil salat, hi vaig posar unes olivetes arbequines i apa. El color, d’entrada, em va recordar els beuratges d’abadia, sí. Intens, similar a la fusta. Càlid, acollidor.
 
L’aroma em va semblar intens i delicat al mateix temps. Fruites roges i fins i tot regalèssia, em va semblar distingir-hi. I així, per fi, vaig fer-hi el primer glop. La Brabante (la oscura, en aquest cas) em va seduir. Forta, amb cos, primer. I després, suau, gairebé dolça al paladar. La seva doble fermentació (l’última ja a la botella) la converteix en un líquid de gust contundent, que em va fer recordar una altra de les meves birres favorites, la Grimbergen doble. 
 

Escumosa però no pas amarga

Si us agrada la birra forta, amb caràcter, aquesta és la vostra. Atractiva (gairebé negra), escumosa però no pas densa, la Brabante oscura és prou amarga com per satisfer els cervesers més exigents però no tant com per allunyar els que estan més acostumats als beuratges suaus, tipus lager
 
En essència, es tracta d’una bona experiència. Al Camp de Tarragona no l’he vista per enlloc (on més presencia tenen és a Astúries, Andalusia i el País Basc), però podeu comprar-ne a les botigues online i al mateix web de la marca. De fet, i si opteu per aquesta opció, els packs amb totes les varietats (de la blanca a la oscura) surten molt bé de preu. 
 
Ai, com enyoro Flandes…!
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.