,
09/11/2016
Cervesa

Un viatge de feina i plaer

Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia. La ciutat no és pas res de l’altre món, d’acord, però hi ha moltíssima vida al carrer i malgrat que la tardor ja havia arribat quan vaig ser-hi, la temperatura va ser molt suau.

El costum de beure al carrer

Al bloc El plaer escumós ja n’hem parlat, de la cervesa murciana per excel·lència. L’Estrella Levante és un beuratge més que correcte, molt per sobre d’altres amb força més nom. A la ciutat i a la resta de la comunitat és tota una institució i no pocs bars i terrasses ofereixen la possibilitat de demanar-la presentada en un cubell ple de quintos. Va menjant i bevent i ni te n’adones que estàs força alegre.

Amb tot, i per la quantitat de locals de restauració que hi ha al nucli antic i a tocar de la Catedral, Múrcia brinda als viatgers l’opció de descobrir altres birres. Una passejada, hi aneu quan hi aneu, us permetrà descobrir una fira de teca i beure en qualsevol racó. Va ser així com vaig descobrir una notable artesanal, l’Ebora Triple Malta.

Es tracta d’una Belgian Ale de 8’3% de graduació, d’aroma temptadora i de regust a caramel. Una delícia produïda al bonic poble de Pepino, a Toledo. És molt poc probable que no la trobeu enlloc a casa nostra, tot i que amb el mercat en línia les fronteres han passat a millor vida i els seus elaboradors tenen una botiga en què trobareu la Triple Malta i altres varietats d’aquesta cervesa.

La millor cervesa artesanal del món

Gent simpàtica, acollidora i generosa (almenys la que em va tractar), a Múrcia la crisi no impedeix que tothom vulgui passar l’estona i fer-la petar al bar. Podreu entaular-vos si ho voleu, lògicament, però vista la meva experiència jo us recomano que aneu de local en local i que, sobretot, demaneu un matrimonio, la tapa típica a base de seitó, anxova i vinagre.

Jo la vaig acompanyar amb la segona troballa de la qual vull parlar-vos en aquesta nova entrada del bloc. És ni més ni menys que la millor cervesa artesanal del món de 2015, segons un certamen belga, i du per nom Gastro. Fresca, delicada i aromàtica, és un gaudi per als sentits a partir de tres tipus diferents de malta. Feta a Castella La Manxa, l’han concebuda per regar els millors àpats.

Com en el cas de l’Ebora, la podreu trobar a la venda a Internet i també en algunes d’aquestes botigues gourmet que tan èxit tenen actualment. De cara a la propera història cervesera, ja al Nadal, comentarem un parell de receptes de cuina en què la nostra estimada birra, pedra angular de la civilització, hi té molt a veure.

Salut.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Marc Busquets. Periodista, diuen. Malalt de cinema i tastador de cervesa els caps de setmana. Un gurú de bar em va dir un cop: "Quan dubtis, pren-te una birra i ho veuràs tot clar". Proveu-ho, que funciona.

09/11/2016
Haver de treballar el cap de setmana també té les seves coses bones, especialment si has de viatjar. Feina i plaer. Recentment aquest ha estat el cas, i m’he passejat un parell de dies per Múrcia.
09/08/2016
Viatjar sempre és una magnífica ocasió per deixar segons què enrere i veure les coses des d’una altra perspectiva.
11/07/2016
Benvolguts lectors,
19/01/2016
Un dels millors moments del dia, o de la nit, pot donar-se quan trobar-se per fer una cervesa és, de passada, l’excusa perfecta per mantenir una bona conversa o passar una estona amb algú que fa, posem per cas, que el cor et b
17/11/2015
Hi creieu, vosaltres, en les segones oportunitats? Si del que parlem és de cervesa, jo sí. De vegades, una birra no et fa pes el primer cop que la tastes. Pot ser pel gust, o pel moment, fins i tot pel teu estat d’ànim.
28/07/2015
No fa pas massa que l’he descoberta i, de fet, ja vaig pel segon pack de l’estiu a la nevera.