JEP 2017

Foto: 

Cedida
Podreu gaudir de tot tipus de visites als principals monuments ponentins

Els 5 espais que et connectaran amb el passat a Ponent

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren els dies 6, 7 i 8 d'octubre
Cristina Mongay
,
29/09/2017
Entorn
Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Entre totes les activitats que es realitzaran a Ponent durant les tres jornades, seleccionem les 5 visites guiades amb més encant. No te les perdis!

1. Visita guiada ‘L’Escola de Lleida i el primer gòtic del nostre entorn: Almenar, Bellpuig de les Avellanes i Castelló de Farfanya’
La visita seguirà alguns dels punts principals on encara avui es conserven testimonis de la producció de l'escola escultòrica de Lleida. S’inicia a la població d'Almenar, on es visualitzarà l’Església de Santa Maria. A continuació es seguirà a Castelló de Farfanya, on es visitarà l’Església de Santa Maria, i al monestir de Bellpuig de les Avellanes, on es conserven les tombes dels comtes d'Urgell. S’anirà també a Os de Balaguer, on es veurà el seu castell, i, finalment, es visitaran les instal·lacions de torrons Alemany. Les visites aniran a càrrec de Josep Forns i Joan Ramon González.

Quan? Dissabte 7 d’octubre, 9:00-18:3:30h
On? Almenar, Castelló de Farfanya, Bellpuig de les Avellanes i Os de Balaguer
Preu: Activitat gratuïta. Sortida en autocar a les 9:00h de l'aparcament del Camp d'Esports i dinar a cal Jordi de Les Avellanes (28 € per als socis; 30 € per als no socis)2. Visita guiada ‘L’Escola de Lleida i el primer gòtic del nostre entorn: Almenar, Bellpuig de les Avellanes i Castelló de Farfanya’
Apropa’t com mai abans a l’escola escultòrica de Lleida! La visita seguirà alguns dels punts principals on encara avui es conserven testimonis de la seva producció. S’inicia a la població d'Almenar, on es visualitzarà l’Església de Santa Maria. A continuació es seguirà a Castelló de Farfanya, on es visitarà l’Església de Santa Maria, i al monestir de Bellpuig de les Avellanes, on es conserven les tombes dels comtes d'Urgell. S’anirà també a Os de Balaguer, on es veurà el seu castell, i, finalment, es visitaran les instal·lacions de torrons Alemany. Les visites aniran a càrrec de Josep Forns i Joan Ramon González.

Quan? Dissabte 7 d’octubre, 9:00-18:330h
On? Almenar, Castelló de Farfanya, Bellpuig de les Avellanes i Os de Balaguer
Preu: Activitat gratuïta. Sortida en autocar a les 9:00h de l'aparcament del Camp d'Esports i dinar a cal Jordi de Les Avellanes (28 € per als socis; 30 € per als no socis)3. Visita guiada al monestir de Sta. Maria de Gualter
Visita del conjunt arquitectònic, format per una església monàstica de planta basilical i un recinte claustral, d’estil romànic, construïts ambdós durant els segles XI i XII.

Quan? Diumenge 8 d’octubre, 11h
On? Antic Monestir de Sta. Maria de Gualter i Ajuntament de La Baronia de Rialb
Preu: Activitat gratuïta4. Visita guiada 'Des del Front del Segre'
Visita als espais de la Guerra Civil que van formar part del Front del Segre. Es començarà al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil Ermengol Piró d’Alcoletge. Es continuarà al Tossal dels Morts i es finalitzarà la visita al recinte de trinxeres. El recorregut comptarà amb les explicacions de Daniel Rubio, historiador i expert de la població. El recorregut es completarà amb la visita del tram de trinxeres i la resta del recinte ubicat a Vilanova de la Barca. En aquest cas, es comptarà amb la contextualitzarà a càrrec de Pol Galitó, estudiós de la Guerra Civil i del Front del Segre.

Quan? De 10h a 14h Alcoletge de 10h a 12h Vilanova de la Barca de 12:30h a 14h
On? Centre d’interpretació de la Guerra Civil Ermengol Piró i Tossal dels Morts a Alcoletge i els trams de trinxera que es conserven a Alcoletge i Vilanova de la Barca
Preu: Activitat gratuïta5. Visita guiada al castell de la Floresta
Visita guiada al Castell de la Floresta, monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), on s’explicarà els esdeveniments històrics i artístics que han succeït a l’entorn garriguenc des de la conquesta del comte Ramon Berenguer IV i fins als nostres dies. S’aproximarà al públic a les diferents famílies nobiliàries de la zona ( els Cardona, els Pallars i els Medinaceli), els membres de les quals han deixat la seva empremta en aquest indret.

Quan? Dissabte 7 d’octubre, 11:00-13:00h
On? Castell de la Floresta
Preu: Activitat gratuïta

Més informació: 

A

També et pot interessar