festa major, Guissona, Segarra, castellers, tradició, música, correfocs, correbar, espectacle, titelles, visites guiades, Surtdecasa Ponent, setembre, estiu, 2016

Foto: 

Cedida
L'esperit de festa major tornarà a omplir els carrer i places de Guissona

Els 5 imprescindibles de la Festa Major de Guissona

Tindrà lloc del 7 a l'11 de setembre
Cristina Mongay
,
07/09/2016
Fires i festes
Arribats a setembre, Guissona també celebra la seva Festa Major d'estiu, una de les darreres de l'estació a les terres de Ponent. En tot cas, ho fa amb l'energia i l'inventiva pròpia de la vila, proposant tot tipus d'activitats per a que, grans i petits, gaudeixin. S'hi combina tradició i modernitat, gastronomia i música, teatre i visites guiades. Te la perdràs? El nostre equip et recomanem 5 dels millors actes del seu programa!

1. Col·locació de la imatge de sant Roc i plantada de gegants
Un dels primers actes de la Festa Major de Guissona serà la col·locació de la imatge de sant Roc al nou edifici de l’Ateneu, que obrirà les seves portes l’any vinent. L’antiga talla de sant Roc ha estat recuperada per l’artista Agnès Pla. A continuació, tindrà lloc la tradicional plantada dels gegants al carrer Bisbal.
Quan? Dimecres 7 de setembre, 19:30h2. Nova placa de l’itinerari poètic de Jordi Pàmias
Incorporació d’una nova placa al recorregut del centre històric d’aquesta vila de la Segarra dedicat al poeta Jordi Pàmias. Tindrà lloc a la Plaça Bisbe Benlloch.
Quan? Dijous 8 de setembre, 13:00h3. Gimcana familiar ‘Coneixem Guissona!’
Una de les activitat familiar més entranyables incorporades al cartell de Festa Major de Guissona és la gimcana. Aquesta, que s’emmarca dins del cicle d’activitats familiar ‘Coneixem Guissona!’, vol estrènyer llaços entre fills, pares i avis tot prenent com a teló de fons el urbanisme, la història i les tradicions guisonenques. Començarà a la Plaça Vell Pla!
Quan? Divendres 9 de setembre, 18:00h4. Titelles ‘Nil i la casa de xocolata’
Es tracta d’un espectacle a càrrec de la companyia La pantomima. El seu protagonista, en Nil, és un nen molt trapella. Un dia va decidir tenir una aventura sense que els seus pares s'adonessin, i es va perdre pel bosc. Va passar-se tota la nit perdut, fins que va trobar una casa fantàstica, feta de xocolata. Però, no creieu pas que la historia acabés aquí... dins la casa hi vivia una bruixa molt malcarada.
Quan? Dissabte 10 de setembre, 19:00h5. Ballada de sardanes
I com no podia ser d’una altra manera, una de les cites musicals i culturals de la Festa Major de Guissona que no podia faltar és la ballada de sardanes. N’hi ha dues de programades: la primera anirà a càrrec de la Cobla Maravella i la segona a càrrec de la Cobla Tàrrega.
Quan? Dijous 8 de setembre, 13:30h; Diumenge 11 de setembre, 12:30h


 

Més informació: 

Ajuntament de Guissona
Festa Major, del 7 al 11 de setembre

A

També et pot interessar