Fires i festes, Família, Ponent, Torregrossa, Festa del Pou Bo, Surtdecasa Ponent, Festa Popular, artesania

Foto: 

Cedida
Fotografia d'una edició anterior de la Festa del Pou Bou

Festa del Pou Bo

Arriba la VIII edició de la Festa del Pou Bo de Torregrossa
Cristina Mongay
,
13/07/2016
Fires i festes
La vila de Torregrossa torna a celebrar la recreació de la llegenda del Pou Bo, una història que els Amics del Pou Bo s’han encarregat de recuperar a partir de la memòria oral de la gent gran del municipi. Les dates escollides enguany són els dies 15, 16 i 17 de juliol, jornades en les quals també podreu gaudir de tot tipus d’activitats relacionades amb l’artesania, la tradició la gastronomia de la zona. Us ho perdreu?

“Fa molts i molts anys, quan les graneres encara es feien amb les mans, hi havia a Torregrossa un pouer tan pobre i amb tanta canalla que les jornades de treball no li arribaven per poder-los-hi donar menjar...”. Així comença la llegenda del Pou Bou, que recupera els costums de la pagesia del final del segle XIX.


 

Com és habitual, la inauguració de la festa tindrà lloc el divendres a les 20h. Ho farà a la sala d’actes de la biblioteca de la vila, i vindrà seguida d’una degustació de sucs naturals i de gotes del Pou Bou. En aquesta edició també tindrà lloc la presentació de la nova creació del Forn Pa Ronyó anomenada “El Pouet”.

Durant tota la tarda i la nit del dissabte 16 de juliol podreu gaudir de la 7a Fira d'Artesania i Productes gastronòmics, la 6a Trobada de Col·leccionistes de plaques de cava i la mostra de cetreria, a càrrec de Jordi Ortiz.

Els més petits de casa tindran l’oportunitat de divertir-se al Parc temàtic amb jocs d'habilitat, obstacles, tobogans i tota mena d'entreteniments. Juntament amb els grans, també podran degustar, a partir de les 18:30h, el Tastet de sopes de pa, gentilesa de Forn Pa Ronyó. 

  • imatge de control 1per1 

A les 22h està programat l’inici del Sopar a la Fresca, amb preus populars i, a partir de mitja nit, es desenvoluparà els Misteris a les fosques, una cercavila nocturna, il·luminada amb torxes i que deambularà al ritme de les gralles i els tambors dels Grallers Els Descordats. Per últim, al voltant de la 1h tindrà lloc l’espectacle de Foc, a càrrec dels Saltimbanquis de Bellvís.

El diumenge 17 continuarà amb activitats per grans i menuts. A partir de les 11h, tindrà lloc el Passeig del gegants Roc i la Vicenta, que recreen els personatges principals de la llegenda del Pou Bou. Al migdia, a la zona del Pou Bo, podreu gaudir del primer Vermut del Roc, un aperitiu "campestre" a base de vermut o refresc, olives, formatge i secallona. Al voltant de les 13h es representarà Llegenda del Pou Bou, a càrrec de Tour-Mix Teatre.La jornada continuarà amb un Dinar de Germanor a la Sala Recreativa del municipi i, per últim, a les 20h, a la plaça de l’estanc, es desenvoluparà l’espectacle Les Titelles del Pou Bou.

Més informació: 

Festa del Pou Bou
15, 16 i 17 de juliol de 2016
 

A

També et pot interessar