Cristina Mongay
,
03/08/2017
Fires i festes

Guimerà tornarà a reviure el seu Mercat Medieval

Guimerà gaudeix del dret de mercat setmanal des del temps de Jaume II
Mercat Medieval de Guimerà

Foto: 

Cedida
La música, la moda i la vida quotidiana medieval es reviuran a Guimerà
Els propers 12 i 13 d’agost, la vila de Guimerà reviurà una vegada més l’esplendor del seu passat medieval. I és que l’empenta dels seus veïns i veïnes farà possible una nova recreació de l’històric Mercat Medieval, que el municipi acull des dels temps del rei Jaume II. Vols saber què hi trobaràs en aquesta edició? No deixis de llegir, ni de sortir de casa!
El Mercat Medieval de Guimerà és una de les fires medievals més important de Ponent

Un centenar de parades de productes de proximitat i d’artesanies desplegaran els seus millors productes, aquest cap de setmana, a la vila urgellenca de Guimerà.

Endinsar-se al Mercat Medieval de Guimerà significa, d’alguna manera, fer un viatge en el temps i fer despertar els nostres sentits. En ell s’hi detecten els dolços aromes de les coques i les orelletes, les rimes i les melodies dels músics ambulants, la vistositat de bandes de colors que ornamenten les seves places i carrers, i la bellesa dels murs plens d’història del seu casc antic et faran somiar en temps remots.

Tot i que durant tot el cap de setmana podràs gaudir del Mercat, en paral·lel al mateix s’organitzen diverses activitats i espectacles per a tots els públics i gustos.

La companyia de teatre La Cremallera serà l’encarregada d’amenitzar les dues jornades amb diverses cercaviles i jocs per als petits i petites. També podreu gaudir de les danses orientals i de doble sabre de les ballarines Neftis-Paloma; els contes i rondalles tradicionals, i l’espectacle ‘El Circ dels Grillats’.

El dissabte i el diumenge, al voltant de les 22:30h, tindrà lloc l’espectacle ‘Les últimes foscors’, que narra les discrepàncies dels vilatans i el jove baró Pere de Castre-Pinós. L’escenari escollit per a la representació és el llit del riu Corb, i s’explicarà una història ambientada en el segle XIV. Es tracta d’una obra ideada pel veí Roger Rosich i comptarà amb les aportacions teatrals de Wigmar Teatre i un bon grup de guimeranenques i guimeranencs.

Al llarg del cap de setmana, no us perdeu tampoc l’exposició ‘Marbling and Paste Art’ que s’exhibirà al Museu La Cort del Batlle. La mostra ens apropa a l’experiència artística tradicional i experimental de l’artista Berta Santos Pinet.

Més informació: 

També et pot interessar