Cristina Mongay
,
08/06/2017
Música

SIMFONIC tornarà a omplir de música els carrers de les terres de Ponent

El dissabte 10 de juny 100 concerts simfònics faran vibrar Catalunya i Balears
SIMFÒNIC capçalera

Foto: 

Cedida
SIMFONIC en una edició anterior
El Festival SIMFONIC és una proposta cultural que mostra al públic el progrés i el domini dels coneixements musicals de 5.000 alumnes de les escoles de música de Catalunya i Balears. Tindran a lloc 100 concerts simultanis i gratuïts, que ompliran de música 100 racons emblemàtics d’aquests territoris. Enguany, en la seva setena edició, la cita tindrà lloc el 10 de juny i l’oferta es desplegarà a les terres de Ponent a través de sis concerts: tres a la ciutat de Lleida, un a Mollerussa, un a Alguaire i un a Agramunt. Coneguem-los!

• Concert de l'Aula de Sons
L'alumnat de l'Aula de Sons de Lleida pot aprendre a tocar instruments tan nostrats com la gralla, el timbal, el flabiol, el tamborí, l'acordió diatònic, la guitarra tradicional, etc. De cara al SIMFONIC, la seva proposta serà interpretada per la Colla de Grallers, el Grup d'Acordió, la Cobla de Flabiols, el Grup de Folk i el Grup de Timbals. El públic podrà gaudir de la seva màgia en un entorn idíl·lic i pler de llum i de disseny: l'interior de la Biblioteca Pública de Lleida.
Quan? Dissabte 10 de juny, 18h
On? Biblioteca Pública de Lleida

• Concert de l'Escola d'Acordió de Lleida
Amb més de trenta anys d'experiència, l'Escola d'Acordió de Lleida aproparà al públic de SIMFONIC un programa compartit per alumnes grans i petits. Es tracta d'una pionera escola en l'àmbit de Catalunya dedicada exclusivament a l'ensenyament de l'acordió cromàtic de botons i en l'organització i creació del concurs musical Sant Anastasi. I l'entorn on ressonarà la seva actuació serà l'emblemàtica església de Sant Martí, una de les més antigues de la capital de Ponent. Una magnífica fusió de tradició i contemporaneïtat!
Quan? Dissabte 10 de juny, 18h
On? Església romànica de Sant Martí

• Concert de l'Escola de Música L'Intèrpret
Els alumnes de L'Intèrpret han preparat una proposta molt original on actuaran els grups de Cambra, el Conjunt de Guitarres i piano. La seva sonoritat l'acolliran els murs plens d'història i cultura del pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, un dels pocs exponents del gòtic civil del segle XV existents a la Catalunya occidental.
Quan? Dissabte 10 de juny, 17h
On? Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

• Concert de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt
L'entusiasme per la música és ben palpable als alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt. Enguany, en el marc del SIMFONIC, hi intervindrà l'Orquestra de Guitarres, el Grup de Vent Metall i l'Ensemble Vivace. L'espai escollit per tan especial trobada és l'església romànica de Santa Maria, de les testimonis més destacades del grup escultòric medieval de l'Escola de Lleida.
Quan? Dissabte 10 de juny, 18h
On? Església de Santa Maria

• Concert de l'Escola Municipal de Música d'Alguaire
L'Escola Municipal de Música l'Alguaire és un projecte molt nou i pler d'energia que apropa a alumnes de totes les edats l'aprenentatge d'instruments clàssics (piano, flauta, trompeta, guitarra, percussió) i moderns (guitarra elèctrica, bateria, baix). El 10 de juny interpretaran un programa molt especial on intervindrà el Grup Instrumental 1, la Coral i el Combo. L'activitat tindrà lloc a l'Espai Jove, fruit de l'entusiasme de jovent del municipi.
Quan? Dissabte 10 de juny, 18h
On? Espai jove 'Els Trulls'

• Concert de l'Associació Cultural Juvenil de Mollerussa
L'Associació Cultural Juvenil de Mollerussa la componen joves d'entre 12 i 17 anys amb moltíssim dinamisme i amb ganes de participar i ser protagonistes de la vida cultural de la capital del Pla d'Urgell. Habitualment representen espectacles teatrals, recitals, han organitzat excursions, etc. i ara volen demostrar tots els seus coneixements musicals formant part de SIMFONIC. En aquesta cita prendran el mític Teatre de l'Amistat, el gran focus cultural de la ciutat de Mollerussa.
Quan? Dissabte 10 de juny, 18h
On? Teatre de l'Amistat

Més informació: 

També et pot interessar