Jump to navigation
1. Museu d'Història dels Jueus de Girona'Pedres amb nom' és la col·lecció lapidària del Museu. Aquest nou recurs que es pot visitar online, presenta els resultats del treball de recerca i documentació de la doctora Irene Llop sobre les làpides que porten inscrit un nom en hebreu, fil que ha permès investigar i arribar a conèixer detalls de la vida de les persones a les quals les làpides estaven dedicades. A més, podeu fer un recorregut virtual per les sales del museu i els objectes a través de les noves audioguies, que incorporen els coneixements més recents, basats en les troballes documentals i arqueològiques dels darrers anys, i també inclouen nous espais, com el micvé o bany ritual. Si voleu, també podeu escoltar el cicle de conferències organitzades cada any per l’Institut d’Estudis Nahmànides, que han estat enregistrades i es poden escoltar i visualitzar a través del repositori digital de la Universitat de Girona. Hi ha disponibles les dues primers conferències del cicle 2020 'Judaismes: mirades heterodoxes' i cicles anteriors.
Imatge de l'exposició 'Jugar amb foc'
2. El Museu de la Vida Rural i les noves visionsEntre altres activitats, el dia 15 de maig a les 19h, directe al canal de YouTube del Museu de la Vida Rural, podreu gaudir de l'innovador cicle de debats Visions 5.1, organitzat per l’associació La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural. La primera cita porta per títol 'Emergències, sostenibilitats, respostes i propostes' i comptarà amb Yayo Herrero, Manola Brunet, Marc Castellnou, Marta Torres Gunfaus i Queralt Castillo. El dia 16 de maig a les 18h hi haurà la vídeo-visita a l’exposició 'Jugar amb foc' també al canal de YouTube del Museu de la Vida Rural sota inscripció a www.museuvidarural.cat. I el dia 18 de maig tindrà lloc l'obertura de l’È-Fòrum que el Museu de la Vida Rural activa amb un canal de debat per a fer front a un dels conceptes més actuals i relacionats amb la sostenibilitat: l’emergència permanent.
Museu Etnològic i de Cultures del Món I Barcelona Turisme3. Museu Etnològic i de Cultures del MónEl dia 18 de maig a les 11:30h podreu gaudir d'un tour virtual a través de la plataforma BeLive del Facebook en què, a partir d’un seguit d'imatges de l'exposició 'Les cares de Barcelona', el seu comissari, Adrià Pujol, les comentarà en directe amb una durada de 30 minuts. A més, podeu descobrir el museu etnològic i del cultures del món de la mà de la calavera Catrina amb un recorregut directe a través de la mateixa plataforma BeLive del Facebook. Catrina és la calavera dibuixada per Jose Guadalupe Posada el 1910 i batejada pel muralista Diego Ribera que s'ha fet immensament popular a Mèxic.
Museu Pau Casals4. La vida internacional de Pau CasalsAra teniu l'oportunitat de veure la col·lecció del Museu Pau Casals amb la visualització de més de 500 peces, entre elles la col·lecció d’art del museu, amb obres de Joaquim Mir, Ramon Martí Alsina, Eliseu Meifrèn, Josep Clarà, entre altres. Al web educatiu del Museu, mestres, pares i mares poden trobar-hi recursos i activitats per a que els nens treballin a casa qui va ser Pau Casals d’una forma transversal des de l’educació en valors, musical, emocional, l’educació visual i plàstica, el coneixement del medi i el coneixement social, entre molts altres.
5. Reinterpretant la pintura de PicassoEl passat 20 d’abril el Museu Picasso es va unir al #GettyMuseumChallenge però proposant als usuaris de les xarxes socials del museu reinterpretar obres de la col·lecció. Amb motiu del DIM, l’escola Àngel Baixeras ha acceptat el repte i a partir del 10 de maig mostraran al públic les seva creativitat amb obres del Museu Picasso que podeu trobar amb el hashtag #MuseuPicasso o al compte d'Instagram @museupicasso. També podreu gaudir d'un itinerari virtual als patis: visita els patis del museu per conèixer d'una manera innovadora, interactiva i molt visual els elements que al llarg del temps s'han construït en aquests espais emblemàtics. I per parlar del tema comunitari, podreu comprovar el vincle de Picasso amb Barcelona. De fet, les relacions personals entre Picasso i Barcelona són essencials per entendre el procés de formació del museu que es van iniciar a les acaballes del segle XIX i es van mantenir vives fins a la seva mort. Barcelona va esdevenir un nexe important en la vida de Picasso, no només en l'etapa de formació, sinó també en la seva revelació com a artista.
- Activitats especials. Consultar-les aquí. - Tours virtuals guiats. A través del canal de Youtube de Patrimoni Gencat. Consultar els horaris aquí. - Finestres obertes. 75 professionals dels museus explicaran i mostraran algun aspecte destacat dels museus. Obriran finestres el dissabte 16 de magi a les 10:45h. - #DIMchallenge. Un repte que consisteix en la recreació d’una obra d’art dels museus catalans. Més informació, aquí. - #MuseumQuizAcasa. Un concurs de preguntes i respostes sobre la temàtica dels museus participants, a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web museumquizacasa.org.