Dia Internacional dels Museus

Foto: 

Surtdecasa
Visitants als museus de les Terres de l'Ebre

Tres propostes per viatjar al passat

El cap de setmana del 16 i 17 de maig participa en el Dia Internacional dels Museus
Surtdecasa Ebre
,
12/05/2015
Entorn
Com cada any, el Dia Internacional dels Museus representa una bona oportunitat per descobrir el patrimoni que tenim a la vora. En aquesta edició, et proposem tres viatges al passat, a través de les activitats que s'han organitzat als Museus de casa nostra.
  • imatge de control 1per1

1. Un viatge a l'estil de vida dels nostres avantpassats
Les Terres de l'Ebre han acollit formes de vida molt diferents lligades a la diversitat del seu paisatge. Amb aquesta intenció el dissabte dia 16 de maig s'ha programat una ruta per la comarca del Montsià, per tal de conèixer quin ha estat el modus vivendi dels nostres avantpassats. La idea és veure com les generacions han viscut lligades a la terra, tant a la zona del Delta, com a la plana o a la serralada del Montsià. La Ruta pel Montsià, per unes formes de vida sostenibles comença a les 10h amb recorregut per l’Espai Ebre km.0 (Amposta), segueix amb una visita al Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta (Sant Jaume d’Enveja), per continuar a les 13h amb una visita al Museu de la Mar de l’Ebre (Sant Carles de la Ràpita). A la tarda, continua l'itinerari pel Centre d'Interpretació de la Serra del Montsià (Freginals) programat per a les 16h, per seguir a través del Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara) a les 17h i, finalment, la visita al Centre d'Interpretació de la Serra de Godall (Godall) a les 18h. L'activitat és totalment gratuïta i les persones que vulguin participar hauran de desplaçar-se amb el seu cotxe particular. També cal dir, que els visitants es poden afegir en qualsevol punt de la ruta.

2. Mística, nocturnitat i història
Una de les activitats més habituals en aquesta Jornada és la visita dels museus fora del seu horari diürn. D'aquesta manera, és possible redescobrir l'espai en un moment del dia més apte per a l'oci i per a fer volar la imaginació. En aquest cas, el dissabte dia 16 de maig a la nit, torna La Nit dels Museus per poder conèixer l'exposició permanent del Museu de Tortosa en una visita guiada que tindrà lloc a les 22:30h. El Museu estarà obert al públic fins a les 24h i al pati exterior de l'antic escroxador hi haurà música a càrrec del grup Tempus Fugit. Tempus fugit, és un grup de música antiga format per músics amb un bagatge important en música medieval europea, andalusina, sefardí, cristiana, trobadoresca i pagana. Amb la seva diversitat de sons i instruments, podrem fer un apassionant viatge en el temps.

3. L'arqueologia com a manera d'entendre els nostres orígens
A través de les restes que ens han quedat de far milers d'anys podem reconstruir el passat i saber com van viure les societats humans que ens han precedit. Quina millor manera que aquesta per ubicar-nos i saber cap on ens dirigim? Amb la intenció de conèixer els nostres orígens, el diumenge 17 de maig s'ha programat una segona sortida que porta el títol Ruta arqueològica, per una gestió sostenible del territori, i que segueix amb la idea central d'aquesta edició de la Diada dels Museus, que gira al voltant de la sostenibilitat dels entorns. Començarem al Parc Arqueològic de la Carrova a les 10h, per seguir amb una visita guiada al Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta) a les 12h, i finalitzar a les 16h amb un passeig pel Poblat Iber de la Moleta del Remei i, posteriorment, cap a les 18h, una visita al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers, ubicat a la Casa O’Connor. En aquest cas, l'activitat també és totalment gratuïta i les persones que vulguin participar hauran de desplaçar-se amb el seu cotxe particular. També cal dir, que els visitants es poden afegir en qualsevol punt de la ruta.
 

Més informació: 

Contactar amb el Museu de les Terres de l'Ebre
Telèfon: 977 70 29 54/ 638 020 405
Contactar amb el Museu de Tortosa
Telèfon: 977 51 01 46

A

També et pot interessar