Revetlla de Sant Joan

Foto: 

Kimson Doan
Revetlla de Sant Joan a la platja

Revetlles de Sant Joan

I tu, de quin tipus de revetlla ets?
Neus Barberà
,
13/06/2022
Fires i festes
La nit del 23 de juny, la revetlla de Sant Joan, és una nit especial arreu dels Països Catalans. La podem celebrar amb amics, en família o tranquil·lament a casa, però el cert és que és una nit plena de simbolismes, rituals i elements que la converteixen en una nit diferent. Màgica? Divertida? Esbojarrada? Això ja depèn de com vulguem viure-la. De tipus de revetlla n'hi ha molts - i sempre ens la podem adaptar als nostres gustos -, però l'objectiu sol ser molt semblant en tots: celebrar l'estiu, la vida i la festa. I tu, de quin tipus de revetlla ets?

1. Revetlla tradicional
En aquest tipus de celebració, no hi pot faltar l'arribada de la Flama del Canigó, la foguera, la música ni la coca de Sant Joan. Aquests serien els elements imprescindibles d'una revetlla tradicional catalana, la majoria de vegades organitzada per l'ajuntament o associacions del municipi, i que té aquest caire més popular i festiu de tota la vida.

2. Revetlla a la platja
Un clàssic de la nit de Sant Joan també és celebrar la revetlla a la vora del mar. Recent entrats a l'estiu i amb aquelles ganes boges d'aprofitar-lo al màxim, les fogueres a la platja amb música fins veure sortir el sol són una opció atractiva i molt habitual en els municipis de costa. Això sí, no us oblideu del repel·lent per als mosquits i de recollir tota la brossa!

3. Revetlla a la muntanya
Si sou més d'interior i preferiu un pla més rural, la revetlla de Sant Joan també s'adapta bé a la muntanya (sobretot si teniu un amic/ga amb casa d'estiueig per anar). En realitat, les falles dels Pirineus són una de les festes més emblemàtiques de la zona, on la fresqueta i la natura són ben habituals. Amb un sopar de 'pa i porta' entre els amics, uns quants petards i una bona llista de música, teniu la festa assegurada.

 

Bengala | Foto: Cedida
4. Revetlla de restaurant
Cada vegada més, l'opció de no preocupar-se per l'organització de la festa i escollir la proposta - tant gastronòmica com festiva - del restaurant de la zona que més us encaixi és més recurrent. Menús complets, amb cava, coca de Sant Joan i fins i tot música en directe, per a una revetlla diferent i plena de sorpreses.

5. Revetlla de discoteca
La revetlla de Sant Joan, tot i això, continua sent una nit de festa, de música, de trobada i celebració. Sol ser la nit que inaugura la temporada d'estiu de moltes discoteques i locals nocturns i, per això, en molts casos - i sobretot en certes franges d'edat - acabar la revetlla ballant fins veure sortir el sol és una opció més que provable. La nit és curta!

Més informació: 

> Consulta el recull més complet de revetlles de Sant Joan aquí - enllaç

A

També et pot interessar