Foto: 

Cedida

Els 10 articles més llegits del 2015 al Vallés Occidental

Acabem l'any recopilant els articles que més us han agradat aquest 2015
Surtdecasa Vallès Occidental
,
31/12/2015
Activa't
El 2015 ha estat un any ple de literatura, gastronomia, música, teatre i art. Tot amb denominació d'origen del Vallès Occidental. Al llarg de 2015 us hem presentat les propostes que hem cregut que valia la pena descobrir, aquí us deixem les vostres preferides.

1. Recorrem Terrassa 'De tapa en tapa'

Cada any els bars i restaurants de Terrassa se sumen a la ruta gastronòmica 'De tapa en tapa' amb tapes especialment dissenyades per aquesta ruta. Haureu d'esperar una mica per la següent edició però podeu vistar aquests establiments tot l'any. Llegeixo-lo aquí.

  • imatge de control 1per1

2. La Cava Urpí resorgeix com a sala de concerts 

Que obri una nova sala dedicada a la música en directe sempre és una bona notícia. Que ho faci recuperant un espai mític com la sala de convits de l'Hotel Urpí de Sabadell encara ho és més. Llegeixo-lo aquí.

3. Quan la cuina creativa baixa de l'Olimp

L'Espai Gastronòmic Terrassenc, amb el cuiner Xavi Perich al capdavant, s'ha proposat apropar la cuina creativa que ara està de moda a tots els paladars i butxaques amb sopars temàtics cada últim diumenge de mes a l'Ateneu Candela. Llegeixo-lo aquí.

4. El Vallès s'omple de mercats de segona mà

Les nostres pautes de consum estan canviant. Cada cop som més conscients que cal consumir d'una manera més responable i una de les conseqüències d'aquest canvi de mentalitat són els mercats de segona mà que també s'han multiplicat al Vallès Occidental. Llegeixo-lo aquí.

5. Doctor Prats arriba per curar-nos

Doctor Prats ha debutat aquest any amb el seu primer disc 'Patates amb peix', però el que és més important, han fet ballar a gairebé totes les festes majors del Vallès i més enllà. Llegeixo-lo aquí.

6. Miki Montlló: 'Si t'agrada un tipus d'art, t'ha d'agradar l'art en general'

El dibuixant de còmic terrassenc Miki Montlló fa temps que triomfa amb la seva saga de còmics Jolly Roger però, a més a més, aquest any ha guanyat el Premi Autor Revelació del Saló del Còmic de Barcelona. Llegeixo-lo aquí.

7. Desmuntant Diego

Potser no ho hauríem de dir, però aquest és un dels nostres articles preferits. Descobriu la història del Diego, un aficionat a la música d'arrels jamaicanes i negres, les vespes i l'estètica mod ue va extendre aquesta afició per Terrassa i després va desaparèixer. Ara, però, tenim un festival al seu honor que els seus amics munten cada any per veure si el fan tornar. Llegeixo-lo aquí.

8. Trajectes urbans: la família Pla-Cadafalch

Hi ha cases on es respira art com la que comparteixen Pep Pla, director del CAET, Rosa Cadafalch, actriu, i el seu fill Gerard Pla, muralista i il·lustrador. Fem un vermut en família perquè ens parlin de projectes compartits. Llegeixo-lo aquí.

9. Feliu Formosa: "El meu pare va viure l'exili com una època èpica, després va perdre el món anterior"

Va viure la infancia a Sabadell, i la relata a 'Sense Nostàlgia', però també va viure molts anys a Terrassa, on va ser un dels responsables de la fundació de la seu de l'Institut del Teatre. Poeta, traductor, home de teatre, Feliu Formosa és una de les figures claus de la cultura vallesana. Llegeixo-lo aquí.

10. Trajectes urbans: les cares més joves de l'indie i el rock alternatiu.

I no hi ha millor manera d'acabar que amb la joventut que trepitja fort. És el cas de les joveníssimes 'This is riot', grup de rock terrassenc del que sentireu a parlar. Llegeixo-lo aquí.

A