Foto: 

cedida
Imatge del Peacock, Rubí Art Festival

Peacock, la pluma d'una generació d'artistes emergents

La mostra col·lectiva d'art contemporani esdevé un puntal en la cultura i l'art de Rubí
Surtdecasa Vallès Occidental
,
27/09/2015
Arts
Us agrada tot tipus d'art i no sabríeu escollir entre pintura, teixits o fotografia? No us perdeu, doncs, el Festival Peacock de Rubí, un esdeveniment clau en la cultura d'aquesta ciutat vallesana que barreja artistes, disciplines i, sobretot, molt de color i diversitat.

Peacock Rubí Art Festival és una mostra col·lectiva d’art contemporani que acull tot tipus de propostes artístiques. Tota aquesta moguda va començar a formar-se de la mà dels mateixos artistes a causa, precisament, de les seves necessitats professionals. Empesos a viatjar a Barcelona per poder exposar les seves obres, decideixen ser valents i capgirar la tendència mostrant el seu art a casa i des del territori. Després de mesos de debat i recerca, el festival troba un lloc on celebrar-se i esdevé un altre dels exemple d'aquesta generació de joves artistes contemporanis. Peacock és un de tants símbols de com la creativitat té més força que la incertesa, de com les ganes de fer allò que realment apassiona poden més que la precarietat i les traves institucionals. Així és com ho expressen els més de trenta creadors de la iniciativa. I ho veuen amb uns ulls engrescats en canviar les sensacions, emocions i pensaments entre els artistes i el públic, tenint com a mitja les seves pròpies obres tot creuant diferents corrents i maneres d'entendre l'art.

Durant el temps que duri el festival es podran veure un gran nombre d’artistes emergents, tant de Rubí com d’altres indrets, creant un espai idoni per a l’intercanvi d’idees i sensacions entre aquests i públic. L'objectiu del Peacock és, doncs, potenciar un teixit sòlid i constructiu entre els seus habitants creant, així, una forta xarxa que propiciï l'art i la cultura a la ciutat. 

El festival es divideix en dues parts: la permanent, on es troben totes les obres presentades, que s'ubica a la Sala de Tines del Celler (amb una cabuda per a més de 30 artistes) i la mòbil i dinàmica en la qual, cada cap de setmana, es du a terme una temàtica i es fa una activitat tant a la Sala Cèsar Martinell del Celler com a l’exterior.

Des del passat 18 de setembre i fins el 18 d’octubre cinc caps de setmana d’exposició i d’activitats complementàries converteixen la proposta en un puntal per a la cultura dels rubinencs i rubinenques. I és que a Peacock s'hi pot veure fotografia, pintura, escultura, il·lustració, disseny, dibuix, instal·lacions i tècniques mixtes. No són, tan sols, un munt de disciplines per ser exposades i contemplades, sinó que serveixen, també, per crear un diàleg entre tots els participants, afavorint l’intercanvi d’idees i estímuls entre creadors i observadors.

Us quedareu en silenci?


 


 

 

A

També et pot interessar