Foto: 

Surtdecasa
Diversos espectacles del TNT 2015

Arriba el TNT, més TNT que mai

El festival d’arts escèniques es consolida com a punter en el seu territori
Núria Casanovas
,
21/09/2015
Espectacles
Terrassa es torna a omplir de teatre, dansa i altres herbes entre l’1 i el 4 d’octubre. Enguany seran 14 els espais de la ciutat que acolliran les propostes més arriscades de l’escena catalana, estatal i internacional, en una fira que s’ha consolidat indiscutiblement com l’especialitzada en nous llenguatges. No és teatre de text, no són titelles, no és cinema, ni dansa, ni tot el contrari.

Els espectacles del TNT són pura dinamita, cadascún una recepta única elaborada amb dedicació, i escollida amb cura pel director del festival, Pep Pla: “Hem rebut més de 500 propostes”, explica. I cada any són més les companyies que volen venir a Terrassa a mostrar la seva obra. I els programadors que vénen a emportar-se espectacles cap a les seves sales. 

Algunes d’aquestes companyies comencen a ser habituals. El Conde de Torrefiel, que l’any passat van presentar La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento, tornen amb una trilogia que convida a la participació. Dues peces de 30 minuts titulades Guerrilla: Conferència i Guerrilla: Concert analitzen els espais massius confrontats amb el pensament individiual. El públic podrà fer d’això, de públic, i serà per tant part de l’espectacle. Com a colofó d’aquesta investigació escènica, la companyia ha creat La posibilidad que desaparece frente al paisaje, que segueix en la mateixa direcció que les altres dues peces. Les tres es podran veure el mateix dia, divendres 2 d’octubre. 

Altres noms coneguts són Marcel·lí Antúnez, que crearà una instal·lació amb l’ajuda d’artistes de la ciutat, o Insectotròpics, que oferiran el que va ser l’espectacle inaugural de la FiraTàrrega d’aquest any. Menys conegut a casa nostra però amb renom internacional, podrem gaudir de Jan Lauwers & Needcompany que presenta un espectacle inaugural més arriscat que en altres edicions, “més TNT que mai”, afirmava Pla. The Blind Poet es podrà veure només dijous 1 d’octubre. Altres projectes que aterren per primer cop a l’Estat són el Rios do Sono de Circolando, Arrangement Provisoire, de Jordi Galí, o l’itinerant Entre Tazas, del col·lectiu Eléctrico 28

El TNT és bo apostant per artistes internacionals, però encara és millor quan fa de trampolí pels de casa. Pla explicava, amb òbvia satisfacció: “Vam coproduir Una casa a l’Àsia de l’Agrupación Señor Serrano, i aquest any van guanyar el Lleó de Plata a la Bienal de Venècia”. Aquest any es podran veure 15 coproduccions en només 4 dies, dels quals en destacariem més de la meitat. Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavier Bobés, o Susurrando a los caballos de Los Moñekos en podrien ser alguns. 

És impossible veure-ho tot. Amb aquesta trista certesa, el TNT posa a la disposició del públic cinc itineraris que us ajudaran a escollir segons el vostre criteri. Són aquests: 

  • Conde: els tres espectacles del Conde de Torrefiel. Específic per divendres 2 d’octubre
  • Cost zero: Tots els espectacles gratuïts, incloent exposicions, itinerants i instal·lacions efímeres. 
  • Made in TNT: Un tastet de les coproduccions, les apostes de futur.
  • Punk: El nostre itinerari preferit, el que remou consciències i mostra un teatre irreverent i crític. 
  • Jo també sóc TNT: Espectacles en què tothom pot participar, per aquells que tinguin el cuquet.

Més informació: 

Tota la informació, venda d'entrades i itineraris detallats a la web www.tnt.cat

A

També et pot interessar