Jump to navigation
Enguany l'oportunitat de gaudir de la gastronomia local comença dissabte 25 d’abril. La plaça Garcia Lorca es convertirà en una festa dels sentits, ja que molts dels establiments participants a la Ruta de la Tapa es reuniran allà per celebrar la Primera Mostra Gastronòmica ‘Tastem Barberà’. Entre les sis de la tarda i les dotze de la nit, bars i restaurants portaran plats i tapes per degustar a la plaça, on tothom qui ho vulgui podrà tastar, valorar i gaudir de la cuina barberenca.
Des del 30 d’abril i fins el 9 de juny, es podrà participar a la Ruta de la Tapa. El funcionament és el mateix que el de moltes altres rutes de tapes, que se celebren des de fa uns anys a molts municipis del territori. Si vols participar a la Ruta de la Tapa, se t’entregarà una butlleta que t’aniran segellant a cada un dels establiments, un cop hagis assaborit la seva tapa. Alerta, perquè si tastes més d’11 tapes pots optar a guanyar premis força suculents. El preu de cada tapa és de 2,50€, i va acompanyada sempre d’una beguda (vi, cervesa o aigua). Però quins són els plats amb què els cuiners voldran seduïr-te? Us presentem 10 idees originals i gustoses que podreu gaudir aquests dies a Barberà, però per conèixer la resta haureu d’apropar-vos als establiments!
Gratinat de pollastreUn deliciós triangle amb pa cruixent de pagès, un sofregit fet a foc lent i tot gratinat amb formatges i un toc de maionesa. Sabors intensos amb textura cruixent.
Empanada caprese de pollastreLa tradicional combinació italiana de tomàquet, alfàbrega i parmesà, reconvertida en una empanada típica de casa nostra. Qui vol calozne quan hi ha empanades?
(e)ntrepansUna hamburguesa amb miniatura que té molts cops amagats. Carn marinada, pa de sèsam i ou de guatlla, a part d'un toc de formatge embriagador. Farà les delícies de petits i grans.
Coques de recapteUn dels plats més tradicionals a Catalunya, les coques de recapte no necessiten presentació. Base cruixent, verdures al forn, combinades amb herbes aromàtiques i a vegades, formatge. Un bon raig d'oli i poca cosa més. Sublim.
CamperolPels qui ja enyoren la temporada de calçotades, aquesta és la seva tapa. Pa de coca i carn de perol combinats amb calçots a la brasa i la salsa que sempre els acompanya. Una calçotada en un sol mos, i ben cruixent.
TrampantojoNo, no és un niu d'ocell, però la calidesa de les croquetes casolanes us faran tornar mentalment al niu matern. Gall d'indi, mostassa antiga i mel, convertiran les boles arrebossades en una experiència única.
Salmorejo d'albergínia i carbassó amb escuma de pebrot vermell i sal de pernilPoques coses queden per dir quan el nom és tan explícit. Els seus colors són un reclam, i el contrast de textures i intensitats promet una experiència gratificant pels sentits.
Cruixent de galta de porccuinada a foc lent, amb vi blanc i ceba caramelitzada, i aromatitzada amb herbes del mediterrani. Un mos ple de matisos i que ens porta la cuina de cassola a l'abast dels dits.
Pasta fullada de verduresPetits nius cruixents amb verdures amorosides amb crema de llet. Càpsules de sabor, tradicional i sempre exquisit, una aposta segura per a tota la família.
Mandonguilles SalvatgesMandonguilles casolanes combinades amb arròs salvatge, intens i saludable. Tot combinat amb una salsa de poma per sucar i gaudir dels contrastos entre el dolç i el salat.
Per a més informació, consulteu la web de Comerç a Barberà del Vallès.