Llibres
,
2016
Dissabte 15 d'octubre, 20h
Llibreria Papasseit
Manresa

David Foster Wallace a través del Periscopi

En el marc del 10è aniversari de Tocats de Lletra.

L’obra de Foster Wallace, que inclou títols com 'La broma infinita' o 'L’escombra del sistema' suposa una nova forma d’entendre la literatura que destaca per la força incendiària del llenguatge i la radicalitat dels seus plantejaments.

Inexplicablement, l’obra de Foster Wallace no havia estat traduïda al català fins que l’editorial independent Edicions del Periscopi va fer aquest pas l’any 2013, amb la publicació de 'L’escombra del sistema', l’escandalosament original opera prima de l’autor. Van seguir-la 'L’aigua és això', un manifest agut i profund sobre la naturalesa humana, i 'Antologia de contes', un recull de les millors peces breus de l’autor a cura de l’escriptor Vicenç Pagès.

Aniol Rafel, amb una vasta experiència en el camp editorial, és el responsable de Periscopi i un gran coneixedor de l’obra de Wallace. Malgrat estar anunciat al programa del Tocats de Lletra com a participant d’aquest acte, però, no podrà assistir-hi. De la mateixa manera que no podrà fer-ho tampoc Ferran Ràfols, traductor de David Foster Wallace al català.

La presentació correrà a càrrec de Míriam Cano, escriptora, periodista i gestora cultural i Borja Bagunyà, escriptor i llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura comparada. Ambdós, crearan complicitats al voltant de l’obra i vida d’aquest magnífic autor encara desconegut per molts de nosaltres.

David Foster Wallace (Ithaca, Nova York, 1962 – Califòrnia, 2008) - És sense cap mena de dubtes al costat de Jonathan Franzen el millor escriptor de la seva generació i podem dir que és el gran cronista del malestar dels Estats Units i una de les veus més crítiques i insatisfetes amb l’actual sistema polític i social.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1