Arts
,
2016
Del 23 d'agost al 30 de setembre
Biblioteca Central
Igualada

Exposició 'Comença la funció! El teatre d'aficionats a Igualada (1939-1975)'

En motiu de la Festa Major d'Igualada, tindrà lloc l'exposició 'Comença la funció! El teatre d'aficionats a Igualada (1939-1975)'.

Després de la Guerra Civil, i durant 30 anys, el teatre d’aficionats a Igualada va viure un autèntic boom, amb més d’una vintena de grups amateurs que omplien els caps de setmana d’humor, música i cultura, en una època marcada per la grisor de la dictadura franquista. Aquesta exposició recull per primera vegada aquesta història i dóna veu als seus protagonistes.

L’Esbart Dramàtic Igualadí, l’Elenc Artístic Montserrat, l’Agrupació Teatral de la Cooperativa La Victoria, l’Elenc Artístic Romaní, l’Agrupació Escènica Tàlia, el Grup Artístic Aqualata, el Grup Escènic Igualada, els Delfins del Noya, l’Esbart Igualadí i l’Agrupació Art Alegria són alguns dels molts grups que apareixen en aquesta exposició, amb el nom dels seus membres i de les obres que van portar als escenaris dels diversos teatres igualadins de l’època.

Coincidint amb l’exposició es presentarà també un extens catàleg elaborat per M. Teresa Miret, que vol ser com un gran àlbum de família del teatre amateur igualadí, amb textos, imatges, reproduccions de programes i cartells.

Inauguració: dimarts 23 d'agost, a les 18:30h

  • imatge de control 1per1