AGENDA
Arts
Del 25 de maig al 2 de juliol
2017
Artèria
  • Igualada

Exposició 'Itomarisme'

Mari Ito, és una artista japonesa, des del 2006 viu a Barcelona. Va estudiar pintura a Tokio, la seva ciutat natal i després va ampliar els seus estudis de Belles Arts a Barcelona. Es va especialitzar en pintura nihonga (pintura d'estil japonès) i en la seva obra, basada en l'animisme, utilitza tècniques típicament japoneses; des de la preparació del propi suport amb bastidor de fusta amb Kadoidewashi i Oguniwashi (típics papers japonesos utilitzats en les tècniques tradicionals) o l'aplicació dels pigments naturals que ella mateixa prepara a partir de pedres precioses, minerals o conxes.

A les seves obres trobem principalment flors, fruit de la influència del negoci que la seva familia regentava. De toc surrealista que parteix de la teoria del Psicoanàlisi de Freud, la evolució del seu treball 'De l'origen del desig' ens convida a reflexionar sobre els desitjos i impulsos més irracionals i personals que existeixen i es manifesten en cada un de nosaltres. A través de bulbs florals -formats per caps de bebè, doncs aquests desitjos es troben al nostre cap- que serien l'origen i lo primitiu, la llavor o el germen que busquen el camí fins a la consciència es desenvolupen a través d'una flor, un desig.

A 'Itomarisme' hi trobareu una influència de marcat caràcter modernista que, des del propi nom, reflecteix la seducció que aquest moviment ha impregnat a la seva obra.

Inauguració: Dijous 25 de maig, 20h

Itomarisme

Et pot interessar

Jo Jet i Maria Ribot
Dimarts 11 de juliol, 19h
Igualada
Otello
Dimecres 28 de juny, 20:15h
Igualada
Museu de la Pell Igualada
Diumenge 2 de juliol, 11:30h
Igualada
Mireia Vilanova
De l'1 al 30 de juny
Igualada