Arts
,
2016
Del 16 de setembre al 5 de novembre
Biblioteca municipal
Sant Fruitós de Bages

Exposició 'Sant Fruitós de Bages pagès: la vida al camp'

Emmarcat dins de les Jornades de Patrimoni europees que se celebrarà arreu de Catalunya el cap de setmana del 16 de setembre, el Museu i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages conjuntament amb la col·laboració de la Biblioteca municipal realitzaran una exposició dedicada a la història pagesa de Sant Fruitós de Bages.

L’exposició Sant Fruitós de Bages pagès estarà oberta al públic des del 16 de setembre fins el 5 de novembre al vestíbul i sala polivalent de la Biblioteca municipal en horari de biblioteca. La inauguració serà el divendres 16 de setembre a les 19:30h on tothom està convidat.

De la mà de masies pairals, tant importants el nostre municipi descobrirem com es vivia al camp  fins a mitjants del s:XX al nostre municipi. L’exposició estarà organitzada per 4 grans àmbits que van ser capçals en l’economia de tot pagès: la vinya, el conreu, la ramaderia i l’hort.
A partir de les explicacions donades per pagesos “de tota la vida” del municipi, fotografies de l’època, les eines que utilitzaven i reprografies en ceràmica de les cases pairals, es rememorarà la història agrària del municipi que no és gaire remota.
 
Aquesta exposició ha sigut fruit de la cooperació d’entitats culturals de Sant Fruitós de Bages i de la motivació de moltes persones del municipi que han volgut compartir les seves vivències i records.

Horari:
De dillus a divendres: de les 13h:30h a les 20:30h
Dimecres i dissabte: de 10h a 13h

  • imatge de control 1per1