Fires i festes
,
2016
Dies 1 i 2 d'octubre
En tot el municipi
Castellbell i el Vilar

Resistents 1714

Castellbell i el Vilar ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la Festa dels Resistents. La tercera edició de la festa, que recrearà la resistència a ultrança de 1714, arriba amb novetats en què destaca l’aposta per les accions teatralitzades. Les escenes de carrer s’han renovat i comptaran amb la participació d’uns 300 figurants durant tot el cap de setmana. Es faran en els punts clau de la resistència a ultrança del castell de Castellbell i el Vilar, que va acabar capitulant el 18 de setembre de 1714. Aquest any la festa se centra en els fets històrics de 1714 i es trasllada íntegrament al Burés on hi haurà el centre neuràlgic de Resistents. Aquí s’instal·larà un gran mercat, que creix enguany, amb una trentena de parades d’artesans i botiguers del territori amb una oferta en què es posaran en valor els productes de proximitat.

Diferents escenaris
Les accions teatralitzades es faran en diferents espais del nucli del Burés que van ser escenari de la resistència a ultrança de 1714. La plaça, el pont, la llera del riu, l’alzina del Comú seran els punts que resseguiran el fil històric de Resistents a partir de les escenes dirigides per Pere Anton Lapeña. Uns 300 figurants del teixit associatiu de Castellbell i el Vilar recrearan accions quotidianes de l’època i els combats del setembre de 1714. Resistents començarà dissabte a primera hora de la tarda i continuarà diumenge fins al migdia. Les accions de teatre i dansa també es programaran a l’escenari de la Taverna del Sometent. Els Miquelets portaran els cossos armats de Catalunya, Girona Sanguen Honoris i Associació de recreació històrica de Moià amb una seixantena d’efectius que s’instal·laran a la llera del Llobregat. Al campament de Miquelets es recrearan diferents escenes bèl·liques i del seu dia a dia.

Concert dissabte a la nit
La jornada de dissabte de Resistents es tancarà amb un concert de taverna fins a mitjanit. El grup Son de l’havana agafarà el relleu a l’escenari del Burés. Abans, a la llera del riu es programarà l’espectacle Un poble enfilat a espatlles de gegants amb la participació també de nombroses entitats de Castellbell i el Vilar.

‘Petit Resistent’
El públic infantil tindrà una oferta pròpia a Resistents dissabte a la tarda i diumenge al matí amb l’espai Petit Resistents amb tallers de pintura, jocs i el conte El castell i el Marquès. Els infants podran pintar un gran mural amb la col·laboració de l’artista Jaume Gubianas.

Presentació literària i concert coral infantil
En el marc de Resistents, diumenge al migdia es presentarà el llibre La Cuina del 1714 amb la presència de l’autor Jaume Fàbrega, al Centre Cívic Joan Masats. Al finalitzar l’acte es podrà fer un tast de la cuina de l’època en un acte que compta amb la col·laboració de l’Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca. Completaran els actes paral·lels, el concert de la Coral infantil La Formiga de la Capella de Música Burés a l’espai del Petit Resistent a tres quarts d’una del migdia. També actuaran dissabte a les 5 de la tarda al mateix espai.

Consulta tot el programa d'activitats per al dissabte 1 i el diumenge 2 d'octubre en aquest enllaç.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1