Fires i festes
,
2016
Del 16 al 31 de gener
En tot el municipi
Súria

Sant Sebastià, Festa Major d'hivern de Súria

Programa d'actes
- Dissabte 16 de gener
09h a 19h. 22a Tirada Internacional d'Armes Pneumàtiques. Primera jornada. Oberta a tothom que hi vulgui participar i organitzada pel Club de Tir Esportiu de Súria. 
Lloc: camp de tir de la Vall Seca. 

- Diumenge 17 de gener
09h a 13h. 22a Tirada Internacional d'Armes Pneumàtiques. Segona jornada. Final amb repartiment de premis i aperitiu.
Lloc: camp de tir de la Vall Seca.

- Dimarts 19 de gener
20h. Pregó de festes. A càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i Pagès, que es clourà amb el Ball de Cascavells a cura dels Trabucaires del Tro Gros.
Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.  

- Dimecres 20 de gener
09:45h. Galejada. A càrrec dels Trabucaires del Tro Gros. 

11h. Missa solemne i renovació del Vot de Poble a Sant Sebastià. Concelebrada pels mossens de la Parròquia de Súria i de l’Arxiprestat del Cardener. Predicarà l’homilia Mn. Josep M. Sancliments i Torres, antic rector de Súria i actual rector de Casserres. Acabarà amb el cant dels goigs de Sant Sebastià, d’Antoni Malats i Gallés.
Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol. 

En acabar la celebració. Cercavila. Amb la participació de grups i elements folklòrics locals: gegants de Súria, geganters dels Poble Vell, gegants d’El Gorg de l’Olla, capgrossos de Sant Jaume, ball de cascavells amb el Tro Gros, esbart Aigua Blanca del Foment Cultural, els bastoners de Súria, la xaranga de l’Escola Municipal de Música de Súria, la colla castellera Salats de Súria i la cobla Súria. 
Recorregut: pels carrers del centre urbà, des de davant l'església i amb final a la plaça de Sant Joan. 

12:30h. Sardanes. Audició i ballada de tres sardanes amb la Cobla Súria.
Programa: Estel de vida (Josep M. Garcia), Dolça Ester (Lluís Alcalà) i Mil·lenari de Santiga (Carles Santiago).
Lloc: plaça de Sant Joan. 

18h. Teatre. Presentació de la comèdia 'El nom' de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, en versió de Jordi Galceran, a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural de Súria, amb la direcció de Josep Noguera i Barrabés.
Lloc: Teatre del Foment Cultural. 

- Dijous 21 de gener
20h. Presentació del llibre de poemes 'Las formas de la nada'. A càrrec del seu autor, el filòleg i crític literari surienc Moisés Galindo Reyes, i cloenda amb l’actuació d’un grup jove de músics. Segona presentació del llibre, després de la que es va realitzar a Barcelona el passat desembre.
Lloc: Biblioteca Pública. 

- Divendres 22 de gener
22h. Concert amb la Unió Musical del Bages. La Unió Musical del Bages és una associació cultural, membre de la Federació de Bandes de Música de Catalunya, constituïda el 15 de desembre de 1995. El seu repertori està format per un ventall d’obres que va des de la música clàssica fins a la contemporània, passant per la popular, sardanes, pasdobles, marxes, sarsueles, bandes sonores de pel·lícules, musicals...
Lloc: pavelló municipal d'esports. 

- Dissabte 23 de gener
10:30h. Visita patrimonial a les instal·lacions antigues de la mina. Recorregut per conèixer de prop el castellet del primer pou, la xemeneia i altres instal·lacions exteriors de la fàbrica de la mina de potassa de Súria. Guiatge a càrrec d’Albert Fàbrega i Enfedaque, amb la col·laboració d’ICL-Iberpotash. Per raons de seguretat cal que totes les persones assistents portin calçat ben protegit.
Lloc de concentració: entrada del Rieral de Tordell. 

17h. Sudansa, crear i enfortir llaços familiars. Taller de dansa adreçat a famílies amb els seus fills i filles fins a 12 anys. Amb el taller es pretén obrir un espai de reflexió i aprenentatge per afavorir, en el nucli familiar, la comunicació i el diàleg emocional a través de la tècnica de contacte i improvisació de la dansa.
Lloc: Casal de Joves (parc municipal Macary i Viader). 

19h. Melodia de mots en dansa. Recital de poesia, música i dansa, a càrrec de l’Escola de Dansa M. Cinta amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Súria. Segona edició d’aquest espectacle de petit format on s’uneixen la dansa, la música i la poesia.
Lloc: Casal de Joves (parc municipal Macary i 

22h. 'Desconcerto' amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Concert teatral que s’endinsa en la música clàssica a través de situacions d’humor, sorpresa, ritme, imaginació i delicadesa. Amb la direcció musical de Carles Coll Costa i la direcció artística de Jordi Purtí.
Lloc: pavelló municipal d'esports. 

- Diumenge 24 de gener
10h. Cursa de muntanya de Súria. Penúltima prova de la cinquena edició del circuit de curses de muntanya ARCS. Recorregut d’11,4 quilometres i 1.005 metres de desnivell positiu.
Lloc de sortida: Pla de la Font o plaça de Sant Joan. 
Informació i inscripcions aquí.

12h. Inauguració de l'exposició 'Gegants'. Mostra gegantera on es presentaran les figures dels gegants antics de Súria, Sebastià i Barbarà, i els gegantons Montserrat i Jordi, cedits al municipi per la voluntat i família del surienc Josep Graells i Circuns (1926-2015), recentment traspassat. L’historiador Albert Rumbo i Soler farà una xerrada sobre el fenomen de la imatgeria catalana i l’alcalde Josep M. Canudas Costa farà una glossa d’homenatge pòstum a Josep Graells, impulsor del moviment geganter a la vila. Hi participarà el grup de Grallers i Geganters del Poble Vell. 
Lloc: Cal Balaguer del Porxo. 

18h. Teatre. Segona representació de la comèdia 'El nom' de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, en versió de Jordi Galceran, a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural de Súria, amb la direcció de Josep Noguera i Barrabés.
Lloc: Teatre del Foment Cultural. 

- Dissabte 30 de gener
22h. Teatre. Tercera representació de la comèdia 'El nom' de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, en versió de Jordi Galceran, a càrrec del Grup de Teatre del Foment Cultural de Súria, amb la direcció de Josep Noguera i Barrabés.
Lloc: Teatre del Foment Cultural. 

- Diumenge 31 de gener
18h. Teatre. Quarta representació de la comèdia 'El nom' de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, en versió de Jordi Galceran, a càrrec del grup de Teatre del Foment Cultural de Súria, amb la direcció de Josep Noguera i Barrabés. 
Lloc: Teatre del Foment Cultural. 

Exposicions
'Gegants'. Mostra gegantera on es presentaran les figures dels gegants antics de Súria, Sebastià i Barbarà, i els gegantons Montserrat i Jordi, cedits al municipi per la voluntat i família del surienc Josep Graells i Circuns (1926-2015), recentment traspassat. Dates: del 24 de gener al 6 de març. Horari: de divendres a diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 16.00 a 18.00 h. 
Lloc: Cal Balaguer del Porxo. 

'Controles?'. Iniciativa educativa que permet conèixer els riscos de les drogues i com prevenir el seu consum. Mostra itinerant de la Diputació de Barcelona, adreçada a adolescents, joves i famílies.
Dates: de l’11 al 21 de gener.
Horari: de dilluns a divendres, de 16.00 a 18.00 h, i dissabte, de 9.00 a 13.00 h.
El dimecres 20 de gener, l'horari serà el següent: de 9.00 a 14.30 h, i de 16.00 a 18.00 h.
Lloc: Casal de Joves (parc municipal Macary i Viader).

'Maternitats'. Imatges sobre el relat apassionant de la relació entre mares i fills arreu del món. Amb fotografies i textos del periodista Bru Rovira, produïda pel Programa de Cooperació Internacional de l’Obra Social “la Caixa”.
Dates: del 18 de gener al 7 de febrer. Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h.
Dijous i dissabtes, també de 10.00 a 13.00 h.
Lloc: Biblioteca Pública.

- Venda d'entrades:
Espectacle 'Desconcerto'. Seran sense numerar i es vendran anticipadament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari de d’atenció al públic, i a taquilla una hora abans del concert.
Preu: 5€

Teatre ‘El nom’. Seran numerades i es vendran anticipadament per internet al web i de forma presencial a l’establiment Milar Reguant Agut i a la taquilla del teatre una hora abans de cada representació.
Preus: 10€  i 8€ per als socis Foment Cultural.

Banderes als balcons. Es demana a tot el veïnat que per donar més solemnitat a la festa, el dimecres 20 de gener es posi la bandera catalana a finestres i balcons.

  • imatge de control 1per1