Música
,
2016
Dies 23 i 24 de juliol
Coves de Salnitre, Montserrat
Collbató

XI Festival Gong

Instruments com el Didjeridú, el Hang, la tabla hindú o el Pakhawajs, són alguns dels protagonistes del Gong 2016, que també comptarà amb altres expressions que van de la dansa clàssica hindú a la reinterpretació dels ritmes de l'Índia en clau occidental.
El dissabte 23 i el diumenge 24 de juliol, l’interior de les Coves de Salnitre de Collbató, a la muntanya de Montserrat, acolliran la XI edició del Gong, el festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món. Aquest acte coincideix amb el 'Festival Inspira' que en el transcurs del cap de setmana es duu a terme a Collbató.

Dissabte 23 de juliol
21:00h | Interior de les Coves de Salnitre
'Parvata'
Espectacle de dansa i música clàssica hindú creat seguint la inspiració de l’interior de la cova a càrrec del grup Güngur.

22:30h | Terrasseta del Gong
'Spirit Spheres'
Audició que posa l’èmfasi en l’estela de silenci que deixa la música i no tan sols en la mateixa música, a càrrec de Farran Sylvan James i David Sitges.

Diumenge 24 de juliol
20:00h
'Montserrat: natura, cultura i espiritualitat'
A càrrec de Teresa Forcades. La conferència forma part de les activitats de la I edició de la fira Montserrat Inspira, que se celebra en paral·lel al Gong 2016 al poble de Collbató.

21:00h | Interior de les Coves de Salnitre
'PI-27'
Projecte musical nascut de la col·laboració del grup TA HA Di -un maridatge musical entre l’ancestral didjeridú, la tradicional tabla hindú i el nou hang- i un quartet de cordes de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

22:30h | Terrasseta del Gong
'Astralic Tree'
Concert de paisatges sonors que fusiona instruments com el didjeridú, la flauta indígena i els tambors amb cants sagrats i mantres, a càrrec del trio Astralic.
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1