Blogs:

Un Nadal sense malbaratament

23/12/2016

Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.

Cada any es malbaraten 35 kg d’aliment per habitant, que equival a 112€ per persona i any, i bona part es llença en aquestes dates.

Què podem fer per aprofitar el menjar?

  • Planifiqueu els vostres àpats: organitzeu els menus, reviseu ingredients a la nevera, al congelador i al rebost i feu una llista amb el què necessiteu. Després ens queixem de que mengem massa, no cal tant de menjar a la talua!
  • Ajusteu les racions: cuineu i serviu la quantitat justa de menjar i així evitareu que en sobri. Penseu en la vostra butxaca! Quan desaprofiteu menjar, malbarateu els vostres diners.
  • Aprofiteu les sobres: per la carmanyola, per congelar o per altres receptes.
  • Comproveu les dates de caducitat: tant a casa com en el moment de comprar.
  • Congeleu aliments amb data de caducitat propera, les sobres de menjar que hàgiu preparat (envasats en porcions adequades i anotant la data de congelació), o el pa tallat a llesques,o obert si és per fer entrepà.
  • Respecteu les indicacions de conservació dels aliments. Ajusteu la temperatura de la nevera. Hauria d’estar a 5ºC a la part central. Obriu l’imprescindible les portes i els calaixos.
  • Feu una rotació ordenada dels aliments a la nevera, congelador i rebost: firts in firts off, el que compreu ho poseu al darrera i poseu al davant per consumir el que heu comprat anteriorment.
  • Feu el vostre compostatge. Per a les plantes, transformant les restes orgàniques en compost, un adob natural. I així el vostre arbre de Nadal es conservarà ben formós fin l’any vinent!  

Bones Festes!!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Etiquetes