Confinament

Foto: 

Cedida

Les 10 propostes culturals més interessants per fer des de casa

Teatre, cinema, contes, llibres i moltes opcions més per fer en època de confinament
Surtdecasa
,
25/03/2020
Activa't
Ja portem gairebé quinze dies de confinament, i cada cop hi ha més agenda cultural virtual. Des de Surtdecasa, t'hem seleccionat 10 propostes per gaudir des de casa. Concerts a través de les pantalles, contes, col·loquis i molt cinema per aquests dies de confinament. Ja ho saps, aquests dies #quedatacasa però continua connectat al món i a la creació.

1. Ruda Fem Fest
El Ruda Fem Fest s'ha traslladat a les pantalles. És el tercer any que la llibreria La Carbonera organitza un cicle dedicat a les lletres feministes, però el primer que té nom propi. L'han batejat com Ruda Fem. Fest, una denominació, segons els seus responsables, amb la qual volen construir "un imaginari de bruixes i plantes medicinals, de remeieres, de sonoritat femenina i cicles lunars, perquè creiem que és el que ens ha portat fins aquí i volem retre un homenatge a nostre llegat". La programació que ofereix el Ruda Fem. Fest és molt extensa, ja que pràcticament tots els dies de març té lloc algun acte. Blanca Llum Vidal, Maria Sevilla, Júlia Bacardit, Paula Bonet, Bel Olid, Maria Climent o Anna Ballbona són només algunes dones relacionades amb el món de les lletres que participaran en alguna de les sessions programades. Accedeix a l'esdeveniment en directe a través del canal de YouTube La Carbonera Llibreria.
> Més informació

2. VIDA at home
Festival Vida at Home, on el Vida et porta a casa els artistes que actuaran al festival aquest estiu! Aquesta iniciativa, amb la col·laboració dels artistes del VIDA 2020, té la intenció d’animar-vos i estar al vostre costat en aquest moment excepcional. Cada dia s’aniran publicant a través de les seves xarxes socials un seguit de càpsules gravades per artistes que actuaran al VIDA 2020. Micro-concerts, sessions, o simplement missatges d’ànims des de les seves cases en un moment en què necessitem la solidaritat de tots.  Accedeix als continguts a través del compte d'Instagram Vida Festival.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

3. Festival Esperanzah 
A casa, un festival solidari amb els afectats pel Coronavirus, inclusiu perquè diverses de les activitats comptaran amb Llengua de Signes i agraït amb totes aquelles treballadores i treballadors de la sanitat i auxiliars, de la neteja, de supermercats i petits comerços, de les farmàcies, dels cossos de seguretat, de les i els sindicalistes que estan informant i assessorant empreses i treballadors i treballadores.
> Més informació
 

4. Contes i espectacles infantils des de casa
La companyia de contacontes De Moment Fantàstics expliquen cada matí a les 10 hores un conte per als més petits a través de les seves xarxes socials. Podeu accedir als continguts a través del seu compte de Facebook o YouTube. També el grup de contacontes Vivim del Cuentu expliquen cada tarda un conte per als més petits a través de les seves xarxes socials, Facebook i Youtube. També la Mostra d'Igualada, una de les fires estratègiques del país, ens porta a casa alguns dels espectacles que haguessin tingut lloc en aquesta 31a edició. Del divendres 27 al diumenge 29 de març podreu visualitzar al seu canal de Youtube 17 espectacles, 2 espectacles resumits i 24 clips o entrevistes d’algunes de les companyies programades per aquesta edició. Publicaran els vídeos segons una graella horària, que publicaran en breu, i els mantindran actius al canal de Youtube durant una setmana, per tal que els pugueu visualitzar també els propers dies.

5. Llibreries obertes
La cooperativa de cultura Som* i l’agència Mortensen han posat en marxa la campanya Llibreries Obertes per donar suport a les llibreries per superar aquests moments de crisi i perquè, un cop finalitzat el període de confinament, puguin tornar a aixecar la persiana. La campanya incentiva la compra de llibres per avançat, a través del web LlibreriesObertes.cat, de manera que s’aconsegueixen fons per contribuir a mantenir les llibreries obertes. Els llibres adquirits pels lectors/es seran lliurats de mans del seu llibreter/a un cop pugui tornar a obrir.

6. La Filmoteca i el confinament
La Filmoteca de Catalunya ha posat en marxa la pàgina Recursos cinematogràfics contra el Covid 19, on podreu trobar films en domini public i un repositori amb 50.000 items que inclouen col.leccions de revistes de cinema anteriors a la guerra civil, fotos, cartells, etc.
> Més informació
 

7. El Pandemia Short Film Festival 
Aquesta iniciativa accepta propostes de curtmetratges de temàtica apocalíptica o post apocalíptica. Els 15 curts seleccionats es penjaran en el canal de youtube d’aquest festival creat per El Chico Morera i competiran pel guardó al millor curt atorgat per un jurat de professionals coneguts com Borja Crespo o Koldo Serra. Esteu atents al canal!
> Més informació

8. Teatre independent
La Sala Flyhard de Barcelona se suma a la iniciativa de #TeatreAlSofà. Ja han obert el seu canal de VIMEO algunes produccions de la Sala Flyhard dels últims anys, entre elles Tortugues o la Pols. Cada obra estarà oberta una setmana. No us les perdeu! Per la seva part, a la Sala Trono de Tarragona tampoc volen perdre la seva cita cultural amb vosaltres i és per això que aquest cap de setmana us ofereixen tres produccions de la Trono a través del seu canal de YouTube al mateix horari de sempre.

9. Cinema i vi
El Most Festival també vol col·laborar amb què el confinament no sigui un avorriment. I per això ens porta cinema del vi a casa! Cada dia proposen un dels treballs que han marcat els 9 anys del festival. Seguiu-los a twitter.
 

10. Serie El Terrat
'Coronavideos: Històries Confinades' és la nova creació interactiva del Terrat. Moments en clau de comèdia que poden haver acabat de passar, estar passant o estar a punt de passar en aquests dies de confinament. Riure assegurat!
> Més informació

A

També et pot interessar