Surtdecasa
,
23/05/2018
Activa't

Les 10 cites destacades de 'VisibLES, festival de cultures lesbianes'

Del 24 al 27 de maig s'han programat tallers, instal·lacions, música i teatre a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona
Visibles

Foto: 

Cedida
Fragment de la imatge promocional de l'obra 'Amor'
El festival de cultura lesbiana de Barcelona, el VisibLES, enceta una nova edició els dies 24, 25, 26 i 27 de maig. Al llarg dels quatre dies s’organitzaran activitats, tallers, debats i s’hi mostraran exposicions i audiovisuals al Centre de cultura de les dones Francesca Bonnemaison. Us hem destacat algunes de les activitats.

1. Instal·lació sonora 'T’habites o t’evites?'
Obrirà el festival l'obra 'T’habites o t’evites?', una instal·lació sonora a partir d'un recull de veus de dones, ideat per les artistes Nora Haddad i Agnès Antón. Una bona manera de saber fins a quin punt t'escoltes o t'assimiles amb la resta.

2. Exposició 'I see Vaginas' de Glòria Grau
Tampoc et pots perdre l'exposició de pintura 'I see Vaginas' a càrrec de l'artista Glòria Grau, en què s'apropa a l'univers femení més íntim, un tret que caracteritza tota la seva obra pictòrica.

3. Obra 'Amor' de la Cia. El Eje
Paula Ribó signa la història de l’Andrea i la Blanca, dues noies amb una relació de dos anys i deu mesos quan comença l’acció, que estan tenint una bona bronca dins un vagó del metro de Londres. La història, que avançarà marxa enrere a partir d’aquest fet, anirà mostrant diferents moments de la relació que ens proporcionaran les dades i els ingredients per saber, d’una banda, com han arribat fins aquí i, de l’altra, d’on vénen.

4. 'Pianto' amb Sílvia Bel i Isabelle Laudenbach
Estrena d'aquest espectacle al voltant del plor. "Tots som diàspora / De les separacions / néixer és l'inici". Segons Bel, "així esclata el primer plor, tan íntim, que ens acompanyarà tota la vida en forma de meandre".

5. Intervencions sobre activismes i genealogies lesbianes
Aquest és un espai per a la reflexió on es tractaran temes diversos com, per exemple, Gràcia Trujillo que ens parlarà de les geneaologies del lesbianisme radical; Pilar Lima que vincularà la temàtica lesbiana amb el feminisme o també es tractaran les resistències lesbianes a països com Cuba. 

6. 'Quan les parets parlen', un projecte de 'Closca i Lacol'
És un espectacle en viu durant el qual dues artistes manipulen la il·luminació i el so per explicar una història única i exclusiva pròpia de cada ciutat. La dramatúrgia visual es crea a partir d’imatges fotografiades, extretes de les seves parets, i l’espai sonor seran ambients i sons enregistrats que es converteixen en el narrador. Manipulació en directe de Núria Vila i Irene Ferrer.

7. Tallers
Un espai de participació on hi ha propostes com 'Dones, bolleres i trans?? Transmissogínia', a càrrec de Nicole Insogna; una ruta pels espais vinculats amb el lesbianisme i la transexualitat al Raval del segle XX o una taller anomenat 'Wikilesbis.Lesbianitzem la Xarxa'.

 8. Festa de la bolloventafocs
Un dels moments més festius d'aquests dies amb les actuacions d'Edurne Vega, Jordan Gray, DJ’s La Dinde i DJ Carol Electroduenda que punxaran la millor música per gaudir del dissabte al vespre.

9. Cinema
Es projectarà el documental de la Mostra Internacional de Films de Dones 'Rara' de Pepa San Martínuna, pel·lícula xilena que retrata les dificultats d'aquelles persones que no segueixen la norma d'una prespectiva adolescent. També hi haurà les projeccions d''Orgullos Sordos' amb la presència de les directores i també els curts 'O tu o yo' i 'Recuerdos Peligrosos' de Berta Frigola.

10. Mercadet bollopop
Serà un espai d'intercanvi de serveis, oficis i talents entre totes les dones assistents. Una bona manera de conèixer diferents projectes i buscar vies de col·laboració.

També et pot interessar