Arts
,
2020
Del 9 d'octubre al 24 de gener de 2021
Kbr Fundació Mapfre
Barcelona

Exposició de Bill Brandt

Aprenent a l’estudi de Man Ray i influït pel seu contemporani Brassaï, actualment, Bill Brandt és considerat un dels fundadors de la fotografia moderna juntament amb Walker Evans o Cartier-Bresson.

Les seves imatges, que exploren la societat, el paisatge i la literatura anglesa, són indispensables per entendre la història de la fotografia i, fins i tot, la vida britànica de mitjan segle XX. La seva obra també expressa una atracció permanent pel que és estrany, per allò que causa tanta atracció com estranyesa i provoca desassossec. La seva estètica s’acosta al concepte d’“allò sinistre”, entès com alguna cosa oposat a la idea d’allò familiar, del que és habitual. Aquest element actuarà com a línia argumental d’una producció professional i artística que, al principi, sembla erràtica i dispersa.

L’exposició recorre, a través de 186 fotografies positivades pel mateix Bill Brandt, els àmbits principals de la seva producció visual, que abasta tots els gèneres de la disciplina fotogràfica: reportatge social, retrat, nu i paisatge. De la mateixa manera, posa de manifest la relació de l’obra del fotògraf britànic amb les teories del surrealisme, moviment amb el qual entra en contacte durant la seva estada a París en la dècada del 1930.

Horari: 

De dimarts a diumenges (i festius): d'11 a 19h
Dilluns (excepte festius): Tancat

Tancament de sala: 25 de desembre; 1 i 6 de gener
Horaris especials: 24 i 31 de desembre, 5 de gener: d'11 a 15h

Comissariada per: 

Ramón Esparza

Preu: 

5€

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1