Museu d'Història de Catalunya
Museu d'Història de Catalunya
Plaça de Pau Vila, 3
08039 - Barcelona
  • 932 254 244
  • mhc.cultura@gencat.cat
Exposició permanent 'La memòria d'un país' - Museu d'Història de Catalunya
La memòria d'un país

Exposició permanent del Museu d'Història de Catalunya, que ofereix un recorregut interactiu per les principals èpoques, cultures, esdeveniments i personatges que han conformat la història de Catalunya.

Més informació

El Museu d’Història de Catalunya obre les seves portes el febrer de 1996, per decisió del govern de la Generalitat de Catalunya. A diferència d’altres institucions museístiques, no neix fruit de la necessitat d’exhibir una col·lecció prèviament existent, sinó amb la voluntat d’esdevenir un referent en la divulgació de la història i del patrimoni col·lectiu del país.

El museu s’ubica als antics Magatzems Generals de Comerç (MGC), l’únic edifici conservat del vell port industrial de Barcelona. Després d’una intensa tasca de restauració i adequació de l’espai, iniciada l’any 1991 amb motiu dels Jocs Olímpics, es pren la decisió d’instal·lar-hi el MHC i una exposició permanent sobre la història de Catalunya.

Des de la seva inauguració, el museu rep milers de visitants cada any. D’aquesta manera, a la primera planta de l’edifici, es condiciona un espai de 1.200 m² destinat a acollir exposicions temporals. L’oferta expositiva es complementa, així mateix, amb tot un seguit d’activitats educatives, lúdiques i acadèmiques.

Amb el pas dels anys, l’entitat desenvolupa una col·lecció pròpia, fruit de les donacions d’objectes i documents. Encara que són de naturalesa molt heterogènia, la majoria de les peces estan relacionades amb la història política i institucional de Catalunya. Des de l’any 1997, a més a més, en el mateix edifici s’ubica el Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) i la seva important biblioteca.

El Museu d’Història de Catalunya forma part de la Xarxa de Museus i Monuments d’Història de Catalunya i depèn de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural (ACdPC). 

Horaris

De dimarts a dissabte: de 10 a 19h 
Dimecres: de 10 a 20h
Diumenges i festius: de 10 a 14:30h
Tancat: Dilluns no festius, 1 i 6 de gener, 1 de maig, 10 de juny, 25 i 26 de desembre

*La taquilla i l'entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari.

Entrada

Exposició permanent: 6€  | 4€
Exposició temporal: 4€ | 3€
Entrada combinada: 8€ | 6€

*Compra entrades aquí (enllaç)