Arts
,
2020
Del 22 de novembre al 13 de setembre
MACBA
Barcelona

Exposició 'Takis'

L’artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis) va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so. Takis va néixer a Atenes el 1925, però una part important de la seva carrera artística es va desenvolupar a París, Londres i Nova York, entre 1950 i 1970. Des de llavors va viure a Atenes fins la seva mort el passat mes d'agost. Aquesta exposició és la primera mostra individual de l’artista a Barcelona.

Al llarg de setanta anys de carrera, Takis ha creat algunes de les obres més innovadores i potents ‒a més de lúdiques‒ de l’art del segle XX, amb les quals ha reinventat els formats de l’escultura, la pintura i la música en relació amb l’energia. Takis va ser un dels pioners de l’art experimental més avançat de la dècada dels seixanta; en concret, la seva obra posava en relació la investigació artística amb la científica i la filosòfica. Encara que les seves primeres escultures feien referència explícita a la cultura clàssica grega, aviat va començar a innovar incorporant forces naturals ‒sobretot el magnetisme, la llum i l’electricitat‒ a les seves escultures i pintures, així com en accions. De manera semblant, va passar de la figuració a una obra que s’apropava més a l’abstracció experimental.

Horari: 

De dilluns a dissabte: de 10 a 20h
Dimarts no festius: tancat
Diumenges i festius: de 10 a 15h

Comissariada per: 

Guy Brett (crític i comissari independent), Michael Wellen (conservador d’art internacional, Tate) i Teresa Grandas (curadora, MACBA).

Preu: 

Promoció 50€%: 5,50€
Venda d'entrades online aquí
 

Organitza: 

Tate Modern i MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Més informació: 

Web MACBA

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1