Arts
,
2022
Del 15 de juliol al 8 de gener de 2023
MACBA
Barcelona

Exposició 'Una conjunció de factors'

'Una conjunció de factors' és la primera exposició que ofereix una perspectiva global sobre l’obra de Cinthia Marcelle (Belo Horizonte, 1974). Impulsada pel desig de desorganitzar les jerarquies i oposicions binàries que articulen la nostra vida quotidiana, la pràctica de Cinthia Marcelle es desenvolupa en capes interconnectades que posen de manifest la seva preocupació constant per reimaginar les dinàmiques de la col·lectivitat.

En consonància amb una pràctica que s’expressa a través de sèries recurrents i mitjans diversos, 'Una conjunció de factors' evoca associacions i connexions entre les temàtiques que preocupen Marcelle i els seus procediments de treball. Al llarg de la seva obra, s’executen gestos similars a escales radicalment diferents. Els materials canvien de forma a mesura que s’integren en les successives instal·lacions, fotografies i pel·lícules, i els motius, tot i ser recurrents, es presenten en configuracions diverses. Les sèries de Marcelle no comencen i acaben, sinó que s’esvaneixen i emergeixen, i es poden mostrar conjuntament o bé reservar-se com una baralla de cartes que sortirà a la llum en un joc d’associacions.

Aplegant treballs realitzats des de 1999 fins avui, i combinant evocatives peces fílmiques i fotogràfiques amb instal·lacions a gran escala i subtils intervencions espacials, 'Una conjunció de factors' subratlla la singularitat estètica de l’obra de Marcelle, que comprèn des de la creació de suggestives mise-en-scènes fins al desenvolupament d’una poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 10 a 20h
Dimarts no festius: tancat
Dissabtes: de 10 a 20h
Diumenges i festius: de 10 a 15h

Comissariada per: 

Isobel Whitelegg

Preu: 

11€ | 8,80€ i 5€ entrada reduïda
Comprar entrada aquí (enllaç)

Més informació: 

Web MACBA

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1